Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA REPREZENTACIJA

Nogometaši su vatreni, rukometaši kauboji, a znate li tko su dabrovi?

22.05.2019.
u 23:41

- Naši nogometaši su vatreni, rukometaši su kauboji, vaterpolisti dupini, a mi ćemo biti dabrovi - rekao je Cima Žukovski, kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije.

Kompletirale su se muška i ženska odbojkaška reprezentacija koje uskoro očekuju prve utakmice u Zlatnoj ligi. Zanimljivo je da prvi put u povijesti obje naše reprezentacije vode talijanski treneri.

- Ljeto će nam biti vrlo dugo, sa dva važna natjecanja, europskom Zlatnom ligom i Europskim prvenstvom. Sada se želimo unaprijediti s mladim sastavom u kojem je puno igračica koje nikad nisu igrale za reprezentaciju. Za mene je važno da igračice žele puno raditi jer se samo tako možemo poboljšati - rekao je Santarelli.

Šest susreta u Varaždinu

Hrvatske reprezentativke natjecanje u skupini otvaraju domaćim utakmicama, prvu igraju s Mađarskom 29. svibnja, nastavljaju s Austrijom 1. lipnja i završavaju s Francuskom 15. lipnja. Našim seniorkama to će biti izvrsna priprema za Final Four u kojem će dočekati najbolje iz drugih skupina, odnosno elitu europske odbojke. Sve domaće utakmice, kao i završni turnir igrat će se u Areni Varaždin.

- Upravo sam se pridružila reprezentaciji i moram reći da je atmosfera odlična, dobro se radi - istaknula je Samanta Fabris koja je u nedjelju sa svojim Coneglianom izgubila finale Lige prvakinja u Berlinu.

- Nije išlo. Nakon što smo Novaru u finalu doigravanja za naslov prvakinja Italije pobijedile s 3:0 u seriji, izgubile smo u toj jednoj utakmici. Meni je to bila posljednja utakmica za talijanski klub. Nakon sedam godina, odlazim iz Italije, no još nisam odlučila gdje ću nastaviti karijeru - rekla je Fabris.

Samanti je jučer bilo drago vidjeti staru prijateljicu iz reprezentacije Sennu Ušić.

Senna opet igra?

- Došla sam podržati naše reprezentacije. Od aktivnog igranja oprostila sam se još prošle godine, nakon što sam dvije sezone igrala u Kini. Sada me zabavlja šestomjesečni sin, imam nekih privatnih obveza. Ljeti ću možda igrati rekreacijski na nekim turnirima odbojke na pijesku - rekla je Senna.

Odbojkaši igraju s Estonijom 29. svibnja, sa Španjolskom 1. lipnja, a s Nizozemskom 15. lipnja. Naravno, u Varaždinu. Seniorima će to biti prvo veliko natjecanje pod vodstvom novog izbornika Emanuelea Zaninija te vjeruju da će izboriti Final Four u Tallinnu 21. i 22. lipnja.

- Moramo poboljšati neke elemente. Također, želim stvoriti dobro ozračje i postići najbolje rezultate u kratko vrijeme. To ćemo postići podizanjem standarda igre - rekao je Zanini.

Predstavljena je maskota reprezentacija – dabar. Ideja je došla iz muške reprezentacije. Eto, samo da se zna. 

- Naši nogometaši su vatreni, rukometaši su kauboji, vaterpolisti dupini, a mi ćemo biti dabrovi - rekao je Cima Žukovski, kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije.

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije