Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duga pauza

Nikola Moro može birati kamo će na operaciju

Nikola Moro
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
29.03.2018.
u 13:28

– U svoj nesreći dobro je što nije stradala hrskavica, to će olakšati oporavak. No šest mjeseci mora proći prije treniranja dok se ligamenti “uhvate” – kazao je liječnik Dinama dr. Ivica Smodek.

Iako se čekalo na pregled magnetskom rezonancijom, svi malo bolje upućeni već su i u TV prijenosu mogli ustvrditi da je mladi hrvatski reprezentativac Nikola Moro teško stradao.

Ovaj 20-godišnji vezni igrač već nakon osam minuta kvalifikacijske utakmice mladih reprezentacije Hrvatske i Moldavije pao je uz krik. I na ponovljenoj snimci vidjelo se da je koljeno popustilo i nekoliko liječnika odmah nam je reklo – stradali su prednji križni ligamenti.

Nikola Moro
1/6

No svi su čekali specijalistički pregled, u Dinamu su se samo mogli minimalno nadati da nije tako strašno, ali nisu morali dugo čekati crnu vijest. I rijetki su klubovi u svijetu koji su javnost o ozljedi izvijestili samo dva-tri sata nakon što je igrač stradao.

Nije stradala hrskavica

Pred mladim Solinjaninom su operacija i oporavak.

– U svoj nesreći dobro je što nije stradala hrskavica, to će olakšati oporavak. No šest mjeseci mora proći prije treniranja dok se ligamenti “uhvate” – kazao je liječnik Dinama dr. Ivica Smodek.

Nikoli je klub ponudio da izabere gdje želi biti operiran, može odabrati najbolje svjetske stručnjake, kako našeg Sašu Jankovića tako i liječnike u Italiji, Francuskoj, a klub će podmiriti sve troškove.

A i ako sve bude dobro nakon šest mjeseci, još treba pričekati koji mjesec punog rada da dođe blizu sadašnje forme. Uostalom, ima se kod koga raspitati o svemu tome, “doktori” takvih ozljeda su Ivica i Janica Kostelić, ali i mnogo nogometaša.

Posljednji koji je stradao mladi je reprezentativac Filip Krovinović koji se ozlijedio igrajući za Benficu, baš kad je bio u sjajnoj formi. Marko Pjaca tek se vraća, njemu je oporavak zapravo trajao puno dulje od tih šest mjeseci i sad preko Schalkea traži svoju pravu formu.

Ako je nekakva utjeha Mori, stradao je na natjecateljskoj utakmici za reprezentaciju, dok je Pjaci koljeno “otišlo” na užasnom terenu u Estoniji u bezveznom prijateljskom susretu. U prijateljskom susretu stradao je i Ivica Olić, 2005. protiv Brazila.

U Dinamu se mogu još kako zabrinuti, Moro im je bio stožerni igrač. Uostalom, nakon Livakovića i Stojanovića ima najveću minutažu, vezni je igrač koji ima najviše minuta u svojim nogama ove sezone. I uz dva vezna koji igraju defenzivno sad ima samo Ademija i Doumbiju, stoga ne čudi što će vratiti Ivana Šunjića iz Lokomotive. No Moro je polivalentniji igrač koji je odlično igrao i u ofenzivi.

Zabrinuti mogu biti i jer sad nema More, a Filip Benković je svako malo na terapijama, dok Ante Ćorić nikako ne može pronaći formu. A to su plavima izuzetno vrijedni eksponati koji su u dogledno vrijeme trebali napuniti blagajnu.

Nekoć je to bio kraj karijere

No ozljede se događaju, Dinamo u zadnje vrijeme nije imao takvih ozljeda, najgore je bilo 2013. i 2014. kad su pukli križni ligamenti Husejinoviću, Taravelu, Zvonku Pamiću, Addyju, problema s koljenom imao je i Perić.

Takve ozljede događaju se ili zbog starta suparnika ili se igrač sam ozlijedi. Razloga može biti dosta, a sve se češće govori i o genetici.

Naravno da se uvijek nagađa i o zamoru materijala, o puno odrađenih treninga, puno odigranih utakmica. Srećom, danas je medicina znatno drukčija nego nekoć, današnji veterani znali su nam reći da je u njihovo vrijeme puknuće prednjih križnih ligamenata značio kraj karijere.

Komentara 1

MV
Mijat vrdoljak
17:03 29.03.2018.

Zašto se stalno ponavlj da je igrač nastradao u nevažno prijateljskoj utakmici? Povrijedit se nažalost može na svakoj utakmici ili treningu i kada bi se znalo kada i gdje igrač nebi igrao ni finale SP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije