Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA OZLJEDA

Mori propada dogovoren transfer?! Halilović: Pobjeda za njega

Hrvatska U21
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/6
28.03.2018.
u 09:08

- Moro je zaista bitan igrač za nas, dečko koji ima odličnu sezonu, veliki je pozitivac. Potpora njegovoj obitelji i njemu - rekao je Halilović

Solidnu, ne i vrhunsku izvedbu mlade reprezentacije protiv nedoraslih Moldavaca, zasjenila je teška ozljeda Dinamovog vezista Nikole More. U 8. minuti utakmice Nikola se našao na sredini igrališta u bezazlenom duelu sa suparničkim igračem i iznenada ispustio jeziv krik, te se ostao previjati u bolovima. Nakon nekoliko minuta ukazivanja liječničke pomoći, nesretni je nogometaš na nosilima iznesen s igrališta, a poslije utakmice stigla je najgora moguća dijagnoza: puknuće križnoga ligamenta lijevoga koljena.

Moro će na operaciju, a potom slijedi višemjesečni oporavak, najmanje šest mjeseci. Dakle, slijedi isti mučni protokol kojega je nedavno prošao Marko Pjaca. To znači kako će Moro propustiti cijeli Dinamov kvalifikacijski pohod na Ligu prvaka, a u vodu pada i navodno već dogovoren inozemni transfer. Ogromna šteta za jednog istinski darovitog, inteligentnog, kreativnog veznoga igrača, koji se sa 20 godina već prometnuo u jednoga od Dinamovih lidera. Bio je i potencijalni kandidat za SP u Rusiji, a sada ga čeka najgorih šest mjeseci u karijeri.

- Sretni smo što smo nakon poraza u Češkoj ostvarili pobjedu, ali sve ovo zasjenila je teška ozljeda Nikole More – kazao je kapetan malih vatrenih, nadahnuti majstor Alen Halilović i dodao:

- Moro je zaista bitan igrač za nas, dečko koji ima odličnu sezonu, veliki je pozitivac. Potpora njegovoj obitelji i njemu; u poluvremenu utakmice dogovorili smo se da pobijedimo za njega!

Nije vas uzdrmao poraz od Češke?

- Ma, to je čak i bio dobar udarac za nas, da shvatimo da nije sve bajno i lagano. Mi i dalje imamo sve u svojim rukama, Grci nam dolaze, možemo ih pobijediti i plasirati se na EP – uzvratio je Halilović.

Bljedunjavo izdanje mlade reprezentacije u prvom poluvremenu ipak je iznjedrilo minimalnu prednost Gračanovih izabranika. U 35. minuti, kada smo već bili iscrpili sve pojedinačne bljeskove, u vodstvo smo došli na jedini mogući način – iz prekida. Alen Halilović poslao je iz slobodnog udarca fini centaršut pred vrata Moldavaca, a Nikola Vlašić, kako i dolikuje napadaču s Otoka, izdigao se iznad svih i udarcem glavom pogodio suprotni kut za 1:0.

Početkom drugog poluvremena, kada je Halilović prešao na lijevu stranu, Hrvatska je 'otvorila slavinu' i riješila utakmicu. Marin Jakoliš bio je strijelac za 2:0, majstorskim pogotkom iskosa u vratarevu stranu, nakon što ga je Halilović sjajno izbacio u mat-poziciju. Na žalost, i Jakoliš je tijekom drugog djela ozlijeđen (gležanj) i bio je prisiljen šepajući napustiti travnjak. Odmah nakon Marinovog pogotka uslijedio je i poklon za Nikolu Vlašića. Njegov potpuno bezopasni udarac glavom završio je u golu nakon što je moldavski vratar početničkom reakcijom ubacio loptu u vlastitu mrežu. I sam strijelac Vlašić bio je iznenađen neočekivanim darom.

- U profesionalnoj karijeri nisam postigao smješniji pogodak – kazao nam je Vlašić, koji je, uz Halilovića i Brekala, bio najraspoloženiji igrač.

U finišu utakmice otvorilo se i braniču Lokomotive Franu Karačiću, koji je također udarcem glavom svladao moldavskog vratara.


 

 

 

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije