Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽENA ROBA

Niko Kovač u novoj ulozi, naslijedit će Hrvata?! U klubu zazivali njegovo ime

Niko Kovač Ante Čović
Foto: DPA/Pixsell
1/5
12.11.2019.
u 11:19

– Uvijek se razgovara o statusu trenera kada rezultati nisu onakvi kakvi se očekuju – rekao je Ante Čović koji je očito svjestan svega.

Niko Kovač nedavno je dobio otkaz u Bayernu, no po svemu sudeći neće dugo čekati na novi posao. Sada ga se spominje kao mogućeg trenera Herthe.

Na klupi bundesligaša iz Berlina je još jedan Hrvat, 44-godišnji Ante Čović koji je momčad preuzeo na kraju sezone. Hertha je nakon 11 odigranih kola na 12. mjestu lige s 11 osvojenih bodova, što ne zadovoljava klupske ambicije. 

Čović je njemački Hrvat, rođen je u Berlinu 1975. Nogometnu školu polazio je u splitskom Hajduku od 1988. do 1994. Nosio je i dres hrvatske reprezentacije, doduše mlađih uzrasta, od U-18 do U-21. Nakon toga otišao je u Njemačku gdje je karijeru gradio prvo u Stuttgartu pa redom u Nürnbergu, Herthi, Bochumu i Saarbrückenu.

Na kraju mu se odanost Herthi isplatila jer je ondje 2013. postao i trener njezina mlađeg pogona te tu funkciju obnašao sve dosad kada je postao trener prve momčadi. Čović je prvo vodio U-23 momčad i klupski čelnici na glavnoj su trenerskoj poziciji htjeli nekoga tko dobro poznaje momčad. S obzirom na to da Čović ima veliku povijest s Herthom, ovoga ljeta odabrali su njega. No, rezultati zasad nisu zadovoljavajući.

– Uvijek se razgovara o statusu trenera kada rezultati nisu onakvi kakvi se očekuju – rekao je Čović koji je očito svjestan svega.

A ni predsjednik kluba Werner Gegenbauer nije oduševljen.

– Imamo dovoljno novca, ali premalo bodova. To se mora promijeniti do Božića – rekao je Gegenbauer.

Njemački mediji napominju da se na nedavnoj skupštini kluba zazivalo ime Nike Kovača i da se dio članova izjasnio da želi bivšeg hrvatskog izbornika za trenera.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
14:50 12.11.2019.

Niki bi trenutno takav klub vise odgovarao nego Bayern. U Bayernu svlacionica pogotovo dio "nedodirljivih" tipa Müller, Kummich , Neumar i Co. odredjuje trenra po "volji" im, Tj. onog tko im puse u razmazene guzice. Zato se i dogodi daa "izgube" 5: 1 protiv Eintrachta, a vec drugu utkmicu sa pomocnim trenerom protiv glavnog rivala Borussie dobe 4:0. Isti problem imao je i Guardiola ali Pep je na Bayernovu klupu dosao sa vecim renomom od Nike pa mu je bilo lakse nametnuti autoritet. Kako god svako dobro nasem Niki.

KO
Kolačić1983
15:02 12.11.2019.

U herthi će napraviti posao, Niko je trener koji je strog a to zvijezde ne podnose i zato su se okrenuli protiv njega u bayernu. Kako je mogao sa frankfurtom napraviti rezultat? Zato jer su igrači skromni i disciplinirani i slušali su upute trenera Nike koji zna kako se radi

DU
Deleted user
15:11 12.11.2019.

Kovača vidim uskoro u Dortmundu. Madžukića eventualno isto - i to moguće već ovaj ili idući tjedan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije