Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVNO IME I PREZIME

Nije lako zvati se Luka Modrić: Profesorica mi je kolutala očima, tražili su me osobnu

Luka Modrić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
15.10.2019.
u 08:15

U Varaždinu i okolici nema više nikakvih problema kada se predstavlja kao Luka Modrić. Jer svi ga ovdje znaju. U početku je bilo smiješnih situacija kada bi ga u školi prozvali, a on bi se predstavio: 'Ja sam Luka Modrić'. Profesorica bi zakolutala očima, a razred bi se smijao. Netko bi iz pozadine dobacio: 'A ja sam Mario Mandžukić'

Luka Modrić u četvrtak je postigao pogodak za Hrvatsku na Poljudu protiv Mađarske, potom je u subotu kasno navečer na Kreti postigao pogodak za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u malom nogometu, a onda je u nedjelju igrao u Cardiffu protiv Walesa. Je li ovo neka šala? Je li ovako što moguće? Naravno da jest. Jer, u hrvatskom nogometu imamo dvojicu – Luka Modrića. Jedan igra u Realu iz Madrida, drugi u Nedeljancu, jedan igra uz Hazarda, a drugi uz neka nepoznata imena. Jedan je veznjak, drugi napadač.

– To što imam isto ime i prezime kao najbolji hrvatski nogometaš nije mi donijelo slavu, više sam imao problema, ha, ha. Naime, kada bi me netko pitao kako se zovem, nakon mog odgovora obvezno bi tražio i osobnu iskaznicu – rekao je skromno “krivi” Luka Modrić. I Luka, kako je u Madridu?

– Super. Lijep grad, Španjolska mi se kao država jako sviđa. Sve je opušteno, laganini. Baš po mom điru.

S kim ste najbolji u svlačionici?

– S Benzemom. To mi je najbolji prijatelj. S njim se najbolje slažem.

Zbog Svjetskog prvenstva na Kreti trener Zidane nije pravio probleme vezano za odlazak?

– Ne, dobar neki čovjek taj Zidane – kaže Modrić.

Sve je ovo, naravno, bila šala, osim da razgovaramo s Lukom Modrićem.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ovo ljeto dogodio se transfer iz Varaždina u Nedeljanec, iz Treće u Četvrtu ligu?

– Malo promjene ne škodi. Nedeljanec mi je pet minuta od kuće. Dečki su u redu, atmosfera je dobra. Nadam se da će bez mene dobro odigrati dvije utakmice, koliko me nema – istaknuo je Luka.

Komešanje pri spomenu imena

U Varaždinu i okolici nema više nikakvih problema kada se predstavlja kao Luka Modrić. Jer, svi ga ovdje znaju. U početku je bilo smiješnih situacija kada bi ga u školi prozvali, a on bi se predstavio: “Ja sam Luka Modrić”. Profesorica bi zakolutala očima, a razred bi se smijao. Netko bi iz pozadine dobacio: “A ja sam Mario Mandžukić”.

Dobro, da sad upoznate neku djevojku, primjerice u Zagrebu, i predstavite se kao Luka Modrić. Što mislite, kakva bi bila reakcija?

– Nikakva.

Zašto?

– Zato što ne upoznajem djevojke iz drugih gradova. Vezan sam za Varaždin i okolicu. Šalim se. Nisam još bio u takvoj situaciji. Tko zna, možda bih ponovno morao pokazivati osobnu iskaznicu – rekao je simpatični 21-godišnjak.

Protiv Turske debitirali ste pogotkom. Kakav je bio osjećaj?

– Super. Ma, jedva je ta lopta ušla u mrežu. Najprije sam s metar pogodio vratnicu i sreća da se ta lopta opet odbila do mene. Dvaput nisam mogao promašiti. Šteta što nismo upisali sva tri boda, bili smo bolji. Valjda je nervoza napravila svoje – kaže Luka.

Kada je spiker predstavljao našu reprezentaciju i kada je pročitao ime Luka Modrić, vidjeli smo komešanje na tribini na kojoj je bila ženska populacija.

– Ha, ha. Znam da me sad zezate. Dobro, čuo sam i ja neki žamor. Jer, ruku na srce, kada se negdje u javnosti pročita ime Luke Modrića, svi se barem nakratko okrenu da vide o čemu je riječ – naglasio je.

Luka i Luka nisu u nikakvom rodu?

– Nismo se nikad upoznali, ne igramo na istoj poziciji. On je veznjak, a ja sam napadač. On nosi desetku, ja sedmicu. Modrić je inače prezime iz južnih hrvatskih krajeva, ali svi moji potječu iz Varaždina i okolice – zaključio je Luka Modrić. 

>>> Pogledajte kako je Luka Modrić stigao do Zlatne lopte

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

SO
Somelier
10:44 15.10.2019.

Pred mnogo godina imao sam poznanika koji je imao problema sa milicijom i čak je dobio sa pendrekom samo zato što se zvao Nikola Tesla. Milicajac je mislio da ga zeza a nije mu palo na pamet da ga pita za osobnu.

KR
krampus9
20:05 15.10.2019.

I samnom u Švedskoj radi jedan Luka Modrić rodom iz okolice Rijeke ali nema pojma u nogometu osim da ga ponekad stavimo da brani na golu

DU
Deleted user
16:32 15.10.2019.

Jedan napada, drugi veznjak - i netko bezveznjak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije