Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMJENA NEMA SMISLA

Nije Jurčević kriv zbog kadra svoje svlačionice

Nikola Jurčević
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
12.05.2018.
u 20:21

Bjelica će reći da je otvoren za sve opcije, ali da Dinamo ima trenera koji se bori za dva trofeja. No, budu li plavi željeli s njime razgovarati, on će razgovarati.

Bilo bi suludo da već sada u Dinamu razmišljaju o poziciji Nikole Jurčevića bez obzira na to što je već ispustio dvije meč-lopte kojima je mogao ili trebao osvojiti naslov prvaka, prvo je remizirao u Koprivnici, onda izgubio od Lokomotive, a pobjeda u bilo kojoj od te dvije utakmice značila bi osvojeno prvenstvo i matematički. Ostala su mu dva kola do kraja u kojima mu trebaju još dva boda. Ili čak nijedan ako Rijeka i Hajduk naprave krivi korak i ne osvoje sve bodove.

Jurčević će tada obaviti ono zbog čega je doveden, osvojiti naslov prvaka, a onda se s Hajdukom “potući” i za kup u Vinkovcima. On nije doveden da bi bio prijelazno rješenje, stoga bi trebao dalje voditi momčad, slagati je za novu sezonu. Stručnjaci kažu da bi se rad trebao ocijeniti i, da bi se vidjelo što zapravo radi, mora obaviti dvoje pripreme. Dakle, godinu dana morao bi raditi s momčadi da bi to donijelo nekakve vidljive plodove.

Raspravljati o Jurčeviću i tražiti mu već nasljednika nikako nije dobro za Dinamo. U već razdrmanu momčad tako se unose novi problemi i ruši se autoritet sadašnjeg trenera. Trenera koji je ionako naslijedio raštimanu momčad, koji nije birao igrače i dovodio ih, trenera koji je dobio svlačionicu prepunu ozlijeđenih.

Već se, doduše za sada samo u medijima, nagađa tko bi mogao biti novi trener, spominje se bivši izbornik Ante Čačić, a s obzirom na to da je Nenad Bjelica, koji je već dulje želja Dinama, dobio otkaz u Lech Poznanju dva kola prije kraja tamošnjeg prvenstva, naravno da visoko kotira na “draftu”.

Bjelica će reći da je otvoren za sve opcije, ali da Dinamo ima trenera koji se bori za dva trofeja. No, budu li plavi željeli s njime razgovarati, on će razgovarati.

Dojam je da Jurčević mora osvojiti oba trofeja, a nije nebitan ni dojam iz te tri zadnje utakmice sezone da bi ostao u plavom sedlu. Dakle, iako još nije dobio pravu priliku pokazati trenersko znanje ni raditi s momčadi na svojoj ideji igre, pod hitno mora “magistrirati” da bi onda dalje mogao raditi u Maksimiru. No, sve ovo valjda neće iz takta izbaciti samog Jurčevića, bio je u Maksimiru, znao je kamo dolazi i što ga čeka pa je i te priče o smjeni mogao očekivati.

Komentara 1

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
00:54 13.05.2018.

A Bjelica neki jači stručnjak .,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije