Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevitina snaga

Nichols – vegetarijanac na turbopogon

28.03.2018.
u 00:30

Nichols je najveći profesionalac od svih Amerikanaca koji su igrali u Cedeviti, a odmah do njega je James Whit

Američki krilni igrač Demetris Nichols (203 cm) postigao je u polufinalu 19 i 25 koševa i o njemu će uvelike ovisiti i izgledi Cedevite u majstorici koja se igra u nedjelju, na katolički Uskrs, u Podgorici.

Najbolji kada je najvažnije

S obzirom na to da nam se cijele sezone činilo da Nichols može puno više od prosječnih 13,6 koševa po utakmici, pitali smo trenera Jurija Zdovca u čemu je stvar.

– Nichols se jako dobro odmorio. Zbog tri utakmice tjedno nije bilo vremena za trening, bio je umoran pa je izgubio brzinu. No, nakon što smo počeli igrati dvije utakmcie tjedno, dobio je na svježini i eksplozivnosti pa lakše ide u prodor i postiže koševe iz kontakta.

O Nicholsu smo razgovarali i s pomoćnim trenerom Rimcem:

– Maksimalno je fokusiran na svoj posao. Veliki je profesionalac i puno pažnje posvećuje svome tijelu. Da nije takav, s 33 godine ne bi imao izgleda da završi sezonu bez ozljede. Što se pak tiče igara u doigravanju, s tim iskustvom možete igrati najbolje upravo kada je najvažnije jer vas takve utakmice više motiviraju.

O svom stalnom “klijentu” komplimentima se izrazio i kondicijski trener Slaven Hlupić koji taj posao obavlja već 10 godina.

– Nichols je najveći profesionalac od svih Amerikanaca koji su igrali u Cedeviti, a odmah do njega je James White.

Nije veliki potrošač lopte

Nichols nije veliki potrošač lopte (šutira 10 puta po utakmici) pa ne izaziva nezadovoljstvo ostalih, a Rimac ističe i ovo:

– On nije kreator, ali jest egzekutor. Nije ludican igrač, onaj koji će kreirati za druge, ali će savršeno kazniti bilo koje pomaganje u obrani. Kada su naši razigravači Cherry i Ukić raspoloženi, kada oni probijaju i stvaraju višak, on je tu da nakon njihovih dodavanja postiže koševe. Ako je sam, od dva puta uvijek će barem jednom pogoditi. Ima dobar šut nakon finte, driblinga ili pak iz tzv. disbalansa. S obzirom na njegovu profesionalnost, volio bih da ostane u našem klubu i iduće sezone.

Zanimljivo je da je Nichols prije dvije godine postao vegetarijanac, a zbog toga je čest gost specijaliziranog zagrebačkog restorana Vegehop. O tome kaže:

– To više nije samo nešto što činim, nego nešto što ja jesam. Samo želim živjeti kvalitetnije i biti zdraviji. Htio sam si osigurati nešto od čega ću dulje igrački “trajati”. Sada imam snage i energije više nego ikada. Igram bolje, lakše održavam svoje tijelo. Ove sezone igram možda i najbolje u cijeloj svojoj internacionalnoj karijeri.

A Nichols je, nakon završetka studija na Syracusei, igrao u Francuskoj, Dominikanskoj Republici, Portoriku, Rusiji i Grčkoj, a u Cedevitu je došao nakon dvije sezone u moskovskom CSKA, s kojim je bio i europski prvak, i jedne u atenskom Panathinaikosu. 

Komentara 1

Avatar links
links
07:07 28.03.2018.

Ne pretjerujte.. dobar igrac ali.. ne baljezgajte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije