Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16 milijuna eura odštete

Ne vrijediš ni penija, vrati novac, Fabio!

'England\'s coach Fabio Capello reacts during a 2010 World Cup second round soccer match against Germany at Free State stadium in Bloemfontein June 27, 2010. REUTERS/Darren Staples (SOUTH AFRICA  - Ta
'DARREN STAPLES'
28.06.2010.
u 21:16

Capellu ostavka nije ni na kraj pameti jer bi mu Englezi
u slučaju otkaza morali isplatiti čak 16 milijuna eura

Englezi su nakon kraha i poraza od Hrvatske u kvalifikacijama za EP prije dvije godine, pozvali najboljeg svjetskog trenera i dali mu osam milijuna eura godišnje plaće. Zauzvrat su tražili samo jedno: naslov svjetskog prvaka. Umjesto toga, dobili su najjaču pljusku na svjetskim prvenstvima.

"Fabio Capello - čovjek od 6 milijuna funti, a ne vrijedi ni penija", plaču engleski komentatori koji su ujedinjeni u poruci Talijanu: "Odlazi!"

No, 64-godišnjem stručnjaku ne pada na pamet podnijeti ostavku, a ima za to i sasvim dobar razlog. Prije odlaska u JAR potpisao je dodatak ugovoru - dobije li nakon SP-a otkaz, Englezi će mu morati isplatiti 16 milijuna eura!

Capello je propao kao i drugi najplaćeniji izbornik na SP-u Marcello Lippi kojem su Talijani godišnje plaćali tri milijuna eura, a od najplaćenijih 10 izbornika, samo četvorica su još u igri za naslov.

Capellova budućnost znat će se za dva tjedna, engleska javnost želi odlazak čovjeka koji se "nije potrudio ni naučiti pristojno engleski." Prije SP-a Inter mu je nudio 12 milijuna eura da naslijedi Mourinha. Teško da će mu to opet netko ponuditi, a može se očekivati i da će Englezi tražiti da ima manju plaću.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
10:07 29.06.2010.

Slazem se kolega Janez, za sve je kriva njihova grupam puna majmunskih reprezentacija u kvalifikacijama.

Avatar patriot-2010
patriot-2010
07:49 29.06.2010.

Sve je ošlo kvragu od onog trenutka kad je pustio utakmicu Ukrajini. Englezima bi bilo najbolje da vrate svojim bivšim kolonijama sve što su stoljećima krali od njih. Tada će postati siromašna država koja neće imati 8 mil. € za ovakve klaune, pa će možda konačno nešto i napraviti s reprezentacijom. P.S. Ovih dana kod nas veliki broj ljudi hvali ovog talijanskog šovinista. Za one s kratkom pameću - prisjetite se što je radio Bobanu, Šukeru i Tudoru kad im je bio trener. Za njega su to bili obični Slavi.

OB
-obrisani-
09:50 29.06.2010.

Ma Fabio je žrtva nesretnih okolnosti da su njegovi u kvalifikacijama igrali sa zapadnim balkancima.. Kada uturiš devet golova protiv desete ekipe ljestvice FIFA dobiješ osječaj da si istinska klasa i manje treniraš i odigraš protiv Ukrajine onako lagano, smireno i suptilno taktično..Pa dođeš na World Cup gdje navale na tebe male ekipe pa se umoriš i dokrajče te Elf momci..Ma žrtva je Fabio tih kvalifikacija gdje je gol davao svaki njegov igrač koji je ušao na teren za par minuta..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije