Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fifpro igračima:

'Ne idite igrati u Srbiju, neće vam platiti, a huligani prijete igračima'

Partizan
Foto: Reuters/Pixsell
17.12.2014.
u 17:45

FIFPro i srbijanska Udruga nogometnih profesionalaca Nezavisnost (SPFN) upozorili su kako su blokirani računi osam od 16 prvoligaških klubova u Srbiji.

Svjetski sindikat nogometaša (FIFPro) upozorio je danas svoje članove da ne potpisuju ugovore sa srbijanskim klubovima zbog rizika da ne budu plaćeni.

FIFPro i srbijanska Udruga nogometnih profesionalaca Nezavisnost (SPFN) upozorili su kako su blokirani računi osam od 16 prvoligaških klubova u Srbiji.

– Nije nam drago ovo raditi, ali zadaća nam je štititi igrače. Igrači ne dobivaju plaću mjesecima i dolaze u financijske probleme. Klubovi su na rubu bankrota i ne mogu plaćati nogometaše – rekao je glavni tajnik FIFProa Theo van Seggelen te dodao kako neki klubovi omalovažavaju prava igrača i dopuštaju prijetnje huligana.

– U Srbiji je registrirano 500 profesionalnih nogometaša. Ne bi se začudili kad bi neki od klubova bankrotirali u sljedećem razdoblju – naglasio je predsjednik SPFN-a Mirko Poledica uz napomenu da se na sudovima vodi 115 sporova.

>>Srbi ogorčeni: Uefa je nepravedna, Hrvati oduševljeni kaznom za ustaštvo

Komentara 12

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
22:19 17.12.2014.

blustar..............tako je ...to su njegovi jarani!Kao da je Slovenija bolja!Znam dečka{Hrvat porijeklom iz Bosne} koji je igrao u Kopru ...mjesecima nije viđao plaću!Sad igrau Poljskoj i sve za pet!!!!!

Avatar Zrinski10
Zrinski10
02:10 18.12.2014.

A po čemu se klubovi u Srbiji razlikuju od Hajduka??? I u Hajduku ne plaćaju igrače, huligani prijete igračima i ne dozvoljavaju im da igraju.

Avatar kravata
kravata
19:44 17.12.2014.

Ovo nikoga u hrvatskoj ne zanima jer Hrvati koji znaju igrat, igraju tamo gdje slobodno reknu da su Hrvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije