Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNA GREŠKA

Najveći gaf u povijesti ždrijebanja naudio je Modriću, Perišiću i Brozu

Hrvatski reprezentativci odradili popodnevni trening u Rovinju
Srecko Niketic/PIXSELL
14.12.2021.
u 13:50

Jučerašnji ždrijeb Lige prvaka održan je dva puta, prvi put je poništen zbog dvije neregularnosti tijekom izvlačenja parova, a u drugom su se izmijenili parovi. Real je umjesto Benfice izvukao PSG, Inter je umjesto Ajaxa dobio Liverpool, a ostali smo i bez dvoboja Ronalda i Messija

Umjesto da fokus bude na odličnim nogometnim poslasticama koje nas čekaju u veljači, svu pozornost jučerašnjeg ždrijeba osmine finala Lige prvaka preuzela je Uefa, i to ne zbog dobrih razloga. Najveći gaf otkako je ždrijebanja Lige prvaka dogodio im se jučer u Nyonu, gdje je u podne održan prvotni ždrijeb koji se, zbog niza pogrešaka, morao ponoviti u 15 sati.

– Nakon tehničkog problema sa softverom vanjskog pružatelja usluga, koji instruira dužnosnike o tome koji klub može igrati s kojim klubom, dogodila se materijalna pogreška u ždrijebu za osminu finala Lige prvaka. Ispričavamo se svima zbog tehničkih poteškoća – naveli su iz Uefe nakon 'prvog' ždrijeba.

Atlético poslao žalbu

Naime, prva se pogreška dogodila kada se u kuglicama kao protivnik Villarreala našao Manchester United, koji je asistent ždrijeba Andrej Aršavin i izvukao, a to se nije smjelo dogoditi budući da su te dvije momčadi igrale u skupini, što znači da se ne smiju ponovno sučeliti u osmini finala. Greške su se nastavile kad se tražio protivnik Atlética iz Madrida jer je u moguće protivnike ubačen Liverpool (s kojim je bio u skupini) umjesto Uniteda.

Iz Atlética, koji je u inicijalnom izvlačenju za protivnika izvukao Bayern, odmah su Uefi uz žalbu poslali videozapis koji dokazuje neregularnost ždrijebanja.

Na kraju je u tom prvom ždrijebu Manchester United izvukao PSG, što bi značilo da nas čeka dugoočekivani ponovni sraz Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Budući da su obje greške u ždrijebanju bile vezane za Manchester United, nogometna zajednica velikim dijelom dijeli mišljenje da se taj dvoboj Uniteda i Parižana fabricirao i namjestio zbog gledanosti. Međutim, ta teorija ne pije vodu, jer da su iz Uefe baš htjeli namjestiti taj dvoboj, borili bi se za to da se ždrijeb ne ponovi. Ovako je ždrijeb ponovljen i gotovo svi parovi su drukčiji.

Foto: Reuters

Jedini par koji je isti kao u prvotnom ždrijebu jest Lille i Chelsea. Može se reći da su branitelji naslova iz Londona imali golemu sreću jer su dva puta izvukli najslabiju momčad iz šešira nositelja. Zanimljivo će tu biti svjedočiti hrvatskom ogledu između Ive Grbića s jedne te Matea Kovačića s druge strane.

Najveći gubitnik u ovom ponavljanju ždrijeba definitivno je Real Madrid, koji je u prvom izvlačenju za suparnika dobio Benficu, ali na kraju će morati igrati protiv PSG-a u istinskom megadvoboju. Uz to, iza ove utakmice ima jako puno priča i zanimljivog konteksta. Od povratka Ramosa, Di Marije, Navasa i Hakimija u Madrid, preko prvog gostovanja Messija u Madridu u novom ruhu, pa sve do borbe Kyliana Mbappea protiv vjerojatno svojeg budućeg kluba. Također će biti jako zanimljivo pratiti i borbu u veznom redu između dva ponajveća maestra sredine terena današnjeg nogometa, našeg Luke Modrića i Marca Verrattija.

Nakon što nisu bili u mogućnosti izvući Manchester United, Atlético je u ponovljenom ždrijebu izvukao baš crvene vragove u vrlo ironičnom raspletu. Cristiano Ronaldo opet će nastupiti protiv svojih nekadašnjih ljutitih gradskih rivala, a ovo će biti tek treći natjecateljski dvoboj između ta dva kluba. U dosadašnja dva susreta (oba iz 1991.) Atlético ima jednu 3:0 pobjedu, dok je drugi međusobni ogled završio remijem 1:1.

Stanišić na Sučića i Šimića

Na papiru je od velikih dvoboja još i onaj između Liverpoola i Intera, što znači da će redsi u istoj sezoni Lige prvaka dva puta gostovati na San Siru nakon što su prije tjedan dana slavili 2:1 nad Milanom. Inter je u prvom ždrijebanju izvukao Ajax, koji je naknadno izvukao Benficu, dok su redsi prvo izvučeni protiv Salzburga koji će i dalje imati vrlo težak zadatak jer će ići na Bayern u osmini finala. U tom susretu mogli bismo vidjeti tri hrvatske mlade nogometne nade, Josipa Stanišića (Bayern) te Luku Sučića i Roka Šimića (Salzburg). U preostala dva para Juventusu i Manchester Cityju zamijenjeni su protivnici. Dok će Juve umjesto Sportinga ići na Villarreal, Cityju će umjesto 'žute podmornice' protivnik biti lisabonski sastav.

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
14:52 14.12.2021.

Real nije izvukao najtezeg protivnika jer ce napadati protiv 8 igraca. A neusporedivo najgore je prosao Salzburg. Interesantno je da to kaze krema svjetskog nogometa (Schmeihel, Gullit, Figo izmedju ostalih) ali kaj oni znaju prema strucnjaku vecernjaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije