Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivosti o Cici

Nadimak je dobio u djetinjstvu, a prezime Kranjčar nastalo je zabunom

Zlatko Kranjčar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
03.03.2021.
u 13:40

Najdraža pjesma bila mu je ''Suza za zagorske brege'', a najbolji prijatelj tijekom cijele karijere bila mu je supruga Elvira koja je njegova ljubav još iz osnovne škole

Profesionalnu karijeru Zlatka Kranjčara svi dobro poznaju, no malo tko će znati neke zanimljivosti iz njegova života, primjerice odakle mu nadimak Cico.

Malo tko ga je zvao njegovim imenom Zlatko pa je u jednom intervjuu i objasnio kako je dobio nadimak koji su svi upotrebljavali.

– Zašto Cico? Taj sam nadimak dobio kao mali, negdje s četiri godine. Tada sam jako volio dudu, volio sam cuclati i cicati pa je mami dojadilo i nazvala me Cico. Taj je nadimak ostao do danas i drago mi je zbog toga – rekao je u jednoj TV emisiji, pa otkrio i što je kupio od prve plaće u Dinamu u kojemu je započeo profesionalnu karijeru. Bile su to gramofonske ploče Beatlesa.

Najdraža pjesma bila mu je '' Suza za zagorske brege'', a najbolji prijatelj tijekom cijele karijere bila mu je supruga Elvira koja je njegova ljubav još iz osnovne škole.

Zanimljivo, Nino Škrabe, koji je napisao knjigu o Zlatku Kranjčaru, ispričao je anegdotu o njegovu prezimenu:

– Prezime Kranjčar dobio je zabunom. Svi se u njegovoj obitelji prezivaju Krajnčar, a on je jednom brzo trebao putovnicu za neku turneju i pogrešno su mu upisali prezime Kranjčar – ispričao je Škrabe o dobroćudnom nogometašu i treneru koji je uvelike zadužio hrvatski nogomet.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije