Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Roje:

Možemo dobiti Talijane, a i Srbe. Zbog Primorja imao sam besane noći

Zoran Roje
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
24.07.2017.
u 07:00

- Talijani igraju agresivnu obranu, čestim izmjenama drže visoki ritam, brzo kreću prema naprijed. Neće to biti laka utakmica, netko će poginuti, kaže Roje.

Napeto je bilo u budimpeštanskom stožeru naše vaterpolske reprezentacije u petak navečer. Do posljednjeg trenutka se nije znao redoslijed u skupini B iz koje nam je dolazio suparnik u četvrtfinalu SP-a. Na kraju su Talijani dobili Australce samo sa 13:5, a kako su Mađari istog suparnika pobijedili sa 13:3, sjeverni su susjedi zadržali prvo mjesto. Odlučivao je, dakle, omjer prema trećem u skupini (Australiji), jer su Talijani i Mađari bili bodovno poravnati.

Netko će poginuti

- I Talijani i Mađari kvalitetne su momčadi, ali ipak nije lako igrati protiv domaćina pred punim gledalištem. Mađari imaju veći broj kvalitetnih individualaca i ako netko od njih ima svoj dan teško je s njima se nositi. I zato je bolje da smo dobili Talijane - smatra Riječanin Zoran Roje (54), naš bivši istaknuti vaterpolist i prekaljeni trener (i izbornik), član Stručnog savjeta HVS-a.

Dobro poznaje talijansku vrstu, pa nju ovako opisuje:

- Talijani igraju agresivnu obranu, čestim izmjenama drže visoki ritam, brzo kreću prema naprijed. Neće to biti laka utakmica, četvrtfinale je to, netko će poginuti.

No, ipak ne sumnja u povoljan rezultat za nas.

- Naša reprezentacija stasava, igrači su puni samopouzdanja. Imamo svoj način igre, imamo disciplinu, zajedništvo, koheziju. Kad to trener stvori, onda je napravio posao. To je najteže. I zato mislim da možemo dobiti Talijane, ući u polufinale, a poslije - zašto ne bismo dobili i Srbe? - zapitao se Roje koji misli da je natjecanje u skupini za nas završilo baš kako je i trebalo.

- S Amerikancima smo odigrali jako dobro: s prepoznatljivim štihom, agresivno u obrani, prikazali smo moderan plivački vaterpolo. Protiv Rusa - tu sam utakmicu gledao u Budimpešti a poslije sam se vratio u Rijeku - smo podbacili. Priprema nije bila adekvatna, igralo se rano, po jakom suncu, blok je bio loš... No, na ovakvim natjecanjima i takve su utakmice česte. I to je kvaliteta, da odnesete pobjedu i kad ne igrate dobro. Jer ste sigurni u sebe i ne paničarite. To je odlika velikih momčadi - istaknuo je Roje koji se ovo ljeto povukao iz operativnog rada u Primorju (bio je sportski direktor) i vođenje kluba prepustio mlađima, ali se ne kani vaterpolski umiroviti.

Bile su to besane noći

- Osjećam da još imam energije i volje. Trenerski me posao još uvijek privlači. Istina je da se prijašnjih godina nisam želio micati iz Rijeke, ali sada bi se i to moglo promijeniti. Vidjet ćemo, ali kada dođe jesen nisam siguran da neću prihvatiti neku od ponuda - ostao je pomalo zagonetan Roje.

Za Primorje ne brine, ima potencijala, ali teško će zadržati kvalitetu.

- Odlazit će igrači, kao što su i meni odlazili Hinić, Barač, Glavan i ostali. Bile su to besane noći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije