Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kalkulacije

Hrvatska ima težak put do medalje: Nakon Italije okršaj sa Srbijom

22.07.2017.
u 07:05

Jučer više nisu trenirali, već su otišli na prijam u Veleposlanstvo RH u Budimpešti, danas bi se mogli prošetati gradom, a u nedjelju ih zasigurno očekuje jaka trening utakmica

Neočekivana pobjeda Japanaca nad Amerikancima (15:7) bila je dobro došlo upozorenje našim vaterpolistima da suparnika s dalekog istoka ozbiljno shvate. A kad tako pristupe utakmici, za hrvatske dupine problema nema. Nadjačali su Japan sa 16:6 i sa sve tri pobjede uvjerljivo zauzeli prvo mjesto u svojoj skupini D. To i na SP-u u Budimpešti donosi stanovite beneficije: izabranici Ivice Tucka preskočit će osminu finala i već su među osam najboljih reprezentacija.


Na prijamu u Veleposlanstvu

Sobodni su do utorka kada je na rasporedu četvrtfinalna runda. Jučer više nisu trenirali, već su otišli na prijam u Veleposlanstvo RH u Budimpešti, danas bi se mogli prošetati gradom, a u nedjelju ih zasigurno očekuje jaka trening utakmica.


Finini disciplinci su isključene u prethodnim utakmicama različito tretirali. Izbornik Tucak morao je odraditi kaznu od jedne utakmice, pa je momčad protiv Japana vodio njegov pomoćnik Mile Smodlaka, dok je sidraš Luka Lončar (kao i većina ostalih isključenih igrača) pomilovan, pa je mogao nastupiti. I biti naše odlično rješenje za napad s igračem više: realizirao je čak tri.


Usredotočeni na sebe

Iako su pobijedili Australiju čak sa 13:5 (a Mađari Francuze samo 13:7), Talijani su ostali drugi u skupini B jer o poretku odlučuje omjer prema trećeplasiranom, Australiji, koju su Mađari dobili sa 13:3. Tako će naš suparnik u četvrtfinalu biti Italija, Kazahstan će je u osmini finala teško zaustaviti.


- Učinili sve što smo planirali. Bila je to sjajna utakmica, tako da je zasad sve u redu. Naš je prvi cilj na ovom prvenstvu bilo prvo mjesto u skupini i četvrtfinale, a sljedeći nam je cilj dobiti taj četvrtfinale - rekao je izbornik Tucak dodavši:


- Idemo korak po korak, naši potencijalni suparnici su Talijani, ali nismo usredotočeni na njih, nego na sebe i naš način igre.


Jedan od četvorice trostrukih strijelaca u našim redovima Loren Fatović prisnažio je:

- Sve je bilo dobro od početka do kraja. Spremili smo se za njih i nismo im htjeli dati priliku da uđu u ritam. Vidjeli smo koliko je to stajalo Amerikance kad su im dali priliku.

Izravan plasman u četvrtfinale uz Hrvatsku i Mađarsku izborili su Srbija i Crna Gora. A kad je riječ o kalkulacijama, ako izbori polufinale Hrvatsku će tamo čekati bolji iz dvoboja Srbija - Brazil/Australija. 

Dvoboji osmine finala na rasporedu su u nedjelju, 23. srpnja, a sastaju se: Brazil - Australija (13.30 sati), Kazahstan - Italija (15 sati), Grčka - Japan (20.30 sati) i Španjolska - Rusija (22 sata).

Četvrtfinalni dvoboji na rasporedu su u utorak, 25. srpnja. Hrvatska će protiv pobjednika dvoboja Italija - Kazahstan igrati u 22 sata.

Ostale parove čertvrtfinala čine: Crna Gora - Grčka/Japan (14.50 sati), Mađarska - Rusija/Španjolska (16.10 sati) i Srbija - Brazil/Australija (20.30 sati).

Dobro je i da su napokon svi naši reprezentativci riješili problem klupske pripadnosti: Šetka se pridružio Krapiću i karijeru će nastaviti u splitskom Jadranu, dok je Vukičević potpisao za francuski Marseille.

Komentara 4

LA
LawAbidingCitizen
07:51 22.07.2017.

na žalost ,nismo. ni u jednom segmentu zivota

Avatar Ljudozder Vegetarijanac
Ljudozder Vegetarijanac
11:06 22.07.2017.

Ma kakva Srbija , gubitaši. Igracemo sa Australijom.

1L
1life
17:58 22.07.2017.

Oooooshiiit,opet ćemo zijanit 10:5 kao na zadnjem prvenstvu ,olimpijadi i europskom ,...i svjetskoj lizi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije