Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ozren Bonačić

Ako želimo zlato, moramo biti u stanju pobijediti Talijane, Mađari i Srbe

21.07.2017.
u 12:10

– Protiv Amerikanaca odigrali smo odlično, ali nakon što su oni onako uvjerljivo izgubili od Japanaca (7:15), tom se pobjedom i ne možemo previše hvaliti – kaže Ozren Bonačić,

Naši vaterpolisti kao da su nastupe na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti započeli sustavom “toplo-hladno”. Bili su izvrsni protiv SAD-a (12:7), a mučili su i sebe i nas protiv druge svjetske velesile (više u vojnom potencijalu, ne toliko u vaterpolu) Rusije (10:8).

Na Murter kad ne bude gužve

No, stručnjaci kažu da se na prvenstvu i ne može igrati pravocrtno te da je pad protiv Rusa (a koji nas objektivno ništa ne košta) čak i dobro došao.

– Protiv Amerikanaca odigrali smo odlično, ali nakon što su oni onako uvjerljivo izgubili od Japanaca (7:15), tom se pobjedom i ne možemo previše hvaliti. Uostalom, i da nije toga, uobičajeno je da se takve pobjede brzo zaboravljaju, više se raščlanjuju ove utakmice stani-pani kakva je bila ova s Rusijom. Ona svakako nudi razne pouke, a jedna od njih je i ta da mi nemamo adekvatan odgovor na agresivnu obranu, na tzv. presing “preko glave”. A tako igraju Rusi, ali i Srbi i Talijani također. Moramo to riješiti, bez toga ćemo teško do nove svjetske medalje. No, bolje da smo zakazali sad kad nas to ne stoji puno, nego u nekoj budućoj nokaut-utakmici – kaže Ozren Bonačić, vaterpolski vuk sa Save koji prvenstvo gleda na malom ekranu iz svog stana u Zagrebu.

Na svoj Murter će, kaže, kasnije, kad se smanje gužve koje on pokušava izbjeći. Optimist je glede budućnosti naše reprezentacije na dunavskoj adi u Budimpešti – Bone je uvijek takav, nikad ne gubi nadu – iako su pobjeda Japanaca nad Amerikancima te remi Mađarske i Italije u skupini iz koje ćemo mi vjerojatno dobiti suparnika u četvrtfinalu (to bi trebao biti drugi iz njihove skupine B) pomalo zakomplicirali situaciju.

Protiv automatizma Japana

– Ta utakmica četvrtfinala je uvijek najvažnija i zbog toga najneugodnija utakmica. Tu popravnoga više nema i u njoj moramo biti pravi. Ždrijeb nam u tom dijelu nije bio posebno sklon, jer nas, čini se, očekuju ili Talijani, ili Mađari, ili Srbi. Ne znate tko je neugodniji suparnik. Kad se s njima sastanete u polufinalu, onda još možete dobiti neku utješnu nagradu, ali poraz u četvrtfinalu odmah donosi neuspjeh. Ali, dobro, ako želimo osvojiti medalju, a borimo se za zlato, onda moramo biti u stanju svakoga pobijediti – napomenuo je Bonačić koji vjeruje u kvalitetu naših igrača i smatra da imamo jednu od najboljih reprezentacija u Budimpešti. Za pobjedu protiv Japanca se najmanje boji...

– Svaka njima čast, znam da su veliki brzanci, a čuo sam i da igraju gotovo automatizmom i da imaju sjajne akcije, ali na naš vic i štos neće imati odgovor. Strašni su plivači ti Japanci, ali znam da ćemo pobijediti – uvjeren je Bonačić .

Potvrdu ćemo, nadamo se, dobiti danas kad se Hrvati i Japanci sučele s početkom od 13.30 sati.

Komentara 3

DU
Deleted user
14:43 21.07.2017.

Tako je molim hitno otkaz Tucku,pa japan nam je mogao 10 golova dati a kamoli srbi,protiv Italije prospe vodstvo u zadnjoj minuti i to DVA puta u kratko vrijeme,psihicki padamo pod njegovim vodstvom a i igraci osjete da nezna ii deprimira sve igrace i rusi imsamopouzdanje

DE
desperadikus
19:34 21.07.2017.

pojaki su ovi srbi

DH
dalibor.hren
12:51 21.07.2017.

Dok je Tucaka, nema zlata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije