Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI HRVATA U EL CLASICU

Modrić pretekao legende, a Hrvatska je ispred sila Njemačke i Argentine

Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.12.2017.
u 18:26

– U dobroj smo formi i spremni smo odigrati veliku utakmicu. Nadam se da ćemo pobijediti i tako im se približiti na ljestvici. Ne smijemo igračima Barcelone otvoriti previše prostora jer imaju puno igrača koji to mogu kazniti – rekao je Modri.

Uoči subotnjeg EL Clasica u Madridu (13, Sportklub 1) Luka Modrić je za službene stranice Reala što očekuje od važnog dvoboja protiv Barcelone.

– U dobroj smo formi i spremni smo odigrati veliku utakmicu. Nadam se da ćemo pobijediti i tako im se približiti na ljestvici. Ne smijemo igračima Barcelone otvoriti previše prostora jer imaju puno igrača koji to mogu kazniti – rekao je Modrić te otkrio planove s Realom za ovu sezonu:

– Dat ćemo sve od sebe da se vratimo u utrku za naslov u Primeri, želimo osvojiti prvenstvo i kup. Naravno, i obraniti naslov u Ligi prvaka.

A zanimljiv odgovor Modrić je dao na pitanje kakvi su mu planovi vezani za Real Madrid.

Želim završiti karijeru u Realu

– Ispunio sam svoj san igrajući za Real, ali želim još više. Svjestan sam kako puno velikih igrača nije u ovom klubu okončalo karijeru, no meni je svakako želja u Realu završiti karijeru – iskren je bio 32-godišnji Hrvat koji bi tako uspio ono što recimo nisu velikani poput Raula, Casillasa, Hierra, Roberta Carlosa...

Luka Modrić
1/12

A Luka, koji je u Real stigao u kolovozu 2012. godine, po broju nastupa već je pretekao brojne legende kraljevskog kluba. Naime, Modrić je u toj kategoriji već sada na 49. mjestu, s 234 nastupa.

Tako je naš veznjak nedavno prestigao svog sadašnjeg trenera Zinedinea Zidane, koji je kao igrač 227 puta nastupio za Real, a uskoro će i još jednog velikana, Luisa Figa (245).

A Modrić je svog trenera Zidanea prestigao i po broju odigranih El Clasica. Zidane je ostao na brojci 11, dok će preksutrašnji dvoboj s Barcelonom Modriću biti već 14. El Clasico u karijeri.

U dosadašnjih 13 ostvario je šest pobjeda, dva remija i pet poraza, a u tim utakmicama upisao je dvije asistencije, dok na prvi pogodak još čeka.

S Hrvatskom želim medalju!

Hrvatska će u subotnjem El Clasicu u prvih 11 Reala imati Modrića, u početnoj momčadi Barcelone bit će Rakitić, dok će Mateo Kovačić krenuti s klupe kraljeva.

A mi ćemo pak biti ponosni da smo jedna od samo tri zemlje koja će imati barem tri predstavnika na El Clasicu. Najviše će ih, naravno imati Španjolska, a trojicu i više uz Hrvatsku imat će još samo Francuska (4 - Benzema, Varane, Dembele, Umtiti), Brazil (3 - Marcelo, Casemiro, Paulinho) i Portugal (Ronaldo, Semedo, Gomes).

Iza Hrvatske su tako ostale nogometne velesile poput Njemačke (2 - Ter Stegen, Kroos) i Argentine (Messi i Mascherano).

I zato, subotnji će El Clasico samo potvrditi kakve nogometaše svjetske klase imamo u reprezentaciji. A Modrić je na temu reprezentacije za klupsku stranicu Reala rekao:

– Volio bih osvojiti nešto veliko s Hrvatskom!

Nadamo se, već u Rusiji...

Komentara 7

PR
prajdali100
19:14 21.12.2017.

Najveci hrvatski nogometas ikada.

MA
maziko
19:44 21.12.2017.

Uz Mesija daleko najinteligentiji nogometas danasnjice.

Avatar nula
nula
23:05 21.12.2017.

Imam prijatelja Spanjolca. Poslije svake tekmeReala mi posalje poruku : " Modric je opet bio .. monstruozan. "

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije