Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIJAN BULJAT:

Luka je neustrašiv, kao klinac bježao je od granata...

Luka Modrić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/8
20.12.2017.
u 23:25

Poznajem ga odmalena, no ostao je isti unatoč slavi. I jako drži do nas prijatelja...

Malo je nogometaša koji su tijekom karijere imali peha kao Marijan Buljat (36). Karijeru bivšeg igrača Dinama i Hajduka prekinuli su teški lomovi noge. Prvi mu je put, u siječnju 2007. u Dinamu, nesretno uklizao Eduardo da Silva, koji se svega sat prije vratio iz Brazila i toga dana uopće nije trebao trenirati, ali se želio “malo razgibati”.

A drugi put Buljatu je noga pukla 2010. u Hajduku, nakon starta suigrača Mateja Jonjića na treningu. Da stvar bude gora, tog su dana Jonjić i Buljat igrali u istoj momčadi.

Luka Modrić
1/12

Radi za menadžersku agenciju

– Činjenica je da su mi ti teški lomovi prekinuli karijeru, no tako je valjda moralo biti. Pokušao sam još igrati nakon tog drugog loma, ali nije išlo pa sam se okrenuo drugim stvarima. Otvorio sam u Zadru kafić “The Bar”, a radim i u menadžerskoj agenciji “LIAN Sports”, koja zastupa Perišića, N. Kalinića, Roga, Rebića, Livakovića... Danas nogomet igram samo rekreativno, s prijateljima. Srećom, više ne osjećam Eduardov i Jonjićev start, he-he – kaže Buljat, član ovogodišnjeg Večernjakova žirija za nogometaša godine.

Za Buljata, kao i za 99,99 posto Hrvata, nema dileme da je Luka Modrić bio najbolji i u 2017.

– A što da kažem o Luki. Igra u najboljem klubu na svijetu Realu, triput je osvojio Ligu prvaka, posljednje 3-4 godine u svim je anketama u najboljoj jedanaestorki svijeta. Po meni je već sada najbolji hrvatski nogometaš svih vremena. Srećom, Luku jako dobro poznajem i privatno, i to od malih nogu, pa mogu reći da su njegove ljudske kvalitete jednake onim igračkim. Karakterno je jako dobra osoba, ostao je na zemlji unatoč velikoj slavi. Buljata i Modrića veže prijateljstvo, ali i činjenica da su istoga dana debitirali za reprezentaciju. I to u utakmici protiv Argentine predvođene Messijem, Tevezom, Crespom, Riquelmeom...

– Uoči utakmice s Argentinom ozlijedio se Robert Kovač i sjećam se da je izbornik Cico Kranjčar pozvao Luku i kazao mu: “Mali, igraš od prve minute!” Luka je tako uskočio na Tudorovu poziciju u sredini, a Igor je bio povučen na mjesto stopera. Obojica smo mogli samo sanjati takvu priliku, a Luka ju je fantastično iskoristio odigravši maestralno, dok sam ja ušao u 90. minuti. Pamtit ćemo tu večer zauvijek. Dečki iz HNL-a protiv Messija i društva...

No Modrića u toj utakmici argentinske zvijezde nisu previše fascinirale, Hrvatska je na njegov pogon pobijedila gaučose s 3:2, a plavokosog Hrvata svijet je upoznao baš na toj utakmici.

Neustrašiv nakon granata

– Nikada Luku nije bilo strah. Bježao je kao klinac od granata, a tu neustrašivost ima i na travnjaku. Svakog protivnika respektira, ali nitko ga ne impresionira – kaže Buljat te dodaje:

– Fascinantna je ta Lukina strast za pobjedama, nikada se ne zasićuje brojem uspjeha i trofeja. Igrao tenis, karte, playstation, njemu je svejedno. Uvijek želi pobijediti, to ima u sebi. Uvijek me pobjeđivao u igricama, he-he.

Iako su im se karijere nakon zajedničkih dana u Dinamu razdvojile, dvojica Zadrana Buljat i Modrić ostali su jako dobri.

– Jako puno drži do nas prijatelja, imamo odnos kao i prije dok nije postao velika zvijezda, supruge su nam jako dobre, često se druže. Idem k njemu u Madrid, družimo se, možda ćemo i ovu Novu godinu dočekati zajedno. Kada se zajedno šećemo po Madridu, svi ga zaustavljaju, teško je s njim stići od točke A do točke B jer to traje i traje... Svi ga u Španjolskoj gledaju kao velikog igrača, ali i čovjeka – otkriva Buljat.

Poznajete ga dugo, jeste li mu mogli predvidjeti ovakvu karijeru?

– Nemoguće je bilo procijeniti da će doći baš do ovog nivoa, naravno da mu se puno stvari moralo poklopiti, nije bio dovoljan samo talent i volja koju je imao. Meni je fascinantno kod Luke da on kontinuirano igra sve bolje i bolje od 17. godine pa do danas. To je jako rijetko kod vrhunskih nogometaša – kaže Buljat, koji s Lukom razgovara i o predstojećem SP-u.

– Svi su jako napaljeni da naprave veliki rezultat u Rusiji. Puno igrača među sadašnjim kockastima dobro poznajem i znam koliko im znači reprezentacija, daju i dvaput više nego za klub, zato mi je žao kada neki misle suprotno – zaključio je priču o Modriću njegov prijatelj i bivši suigrač Buljat.

Večernji list 46. put bira najboljeg hrvatskog nogometaša

BULJATOV IZBOR 

1. Luka Modrić (Real) 10

2. Mario Mandžukić (Juventus) 9

3. Danijel Subašić (Monaco) 8

4. Andrej Kramarić (Hoffenheim) 7

5. Ivan Perišić (Inter) 6

6. Nikola Kalinić (Milan) 5

7. Mateo Kovačić (Real) 4

8. Marko Rog (Napoli) 3

9. Dominik Livaković (Dinamo) 2

10. Ivan Rakitić (Barcelona) 1

Komentara 10

Avatar nekakav
nekakav
08:09 21.12.2017.

ma nije bježao od granata, on ih je bacao natrag! nema točnijeg dodavača od njega, on je granatu vratio točno tamo otkud je krenula. najbolji tu, najbolji tamo, samo nikako da u reprezentaciji odigra jednu utakmicu na nivou. vidimo da je dosta dobar i u otvaranju poduzeća diljem europe, kako bi se novac dobro razmjestio, što dalje od poreznika. a u ovo doba godine, valja se prisjetiti bilbijskih priča o isusu, da su ga židovi mrzili jer se družio sa poreznicima... a naše božanstvo bježi od njih! :)

Avatar links
links
12:30 21.12.2017.

simpatičan je Lukica ali ovo je neumjesno i smiješno, sutra će netko napisati da je bacao deke na tenkove...

BM
branko.mihalic1
12:09 21.12.2017.

sad ne plaća porez ko ima oče još pohlepa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije