Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni u Rusiji

Ždrijeb SP-a 1. prosinca, Hrvati navijaju za Švedsku i Novi Zeland

Slavlje hrvatskih reprezentativaca u Pireju
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/9
12.11.2017.
u 23:01

Hrvatska je u dvije utakmice protiv Grčke osiguralo svoje mjestu na "plesu kuglica", no još uvijek nije poznato u kojem će jakosnom bubnju biti - drugom ili trećem

Kongresna palača Kremlin u Moskvi bit će 1. prosinca mjesto održavanja ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo koje će se od 14. lipnja do 15. srpnja iduće godine igrati u Rusiji.

Hrvatska je u dvije utakmice protiv Grčke osiguralo svoje mjestu na "plesu kuglica", no još uvijek nije poznato u kojem će jakosnom bubnju biti - drugom ili trećem.

Slavlje hrvatskih reprezentativaca u Pireju
1/21

Za razliku od prijašnjih SP-ova kada su reprezentacije u drugom, trećem i četvrtom potu bile razvrstane na temelju geografske pripadnosti, u nadolazećem ždrijebu svi će "potovi" biti formirani na temelju FIFA-ine ljestvice reprezentacija objavljene 16. listopada.

Prema Fifinoj ljestvici nositelji u ždrijebu bit će domaćin Rusija, te Brazil, Belgija, Njemačka, Poljska, Portugal, Francuska i Argentina.

U drugoj jakosnoj skupini trebali bi biti Meksiko, Engleska, Španjolska, Urugvaj, Kolumbija i Švicarska, a peostala dva mjesta najvjerojatnije će doći iz doigravanja. Za sada ta mjesta drže Italija i Peru, a Hrvatska je prva ispod crte. 

Vatreni dakle moraju navijati da jedna od te dvije reprezentacije ispadne u playoffu i time bi ušli u drugi jakosni bubanj. Peru je veliki favorit protiv Novog Zelanda, dok je naša najveća nada Švedska koja je u prvoj utakmici dobila Italiju 1:0.

World Cup je do sada osiguralo 28 reprezentacija. Rusija je domaćin, a dosad su vizu izborili Brazil, Urugvaj, Argentina, Kolumbija, Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Meksiko, Panama, Kostarika, Njemačka, Engleska, Belgija, Španjolska, Poljska, Island, Srbija, Francuska, Portugal, Maroko, Tunis, Senegal, Nigerija, Egipat, Švicarska i Hrvatska.

Komentara 10

DU
Deleted user
23:28 12.11.2017.

U koju jakosnu skupinu ide SLO ?

BR
Brandfackel2
23:12 12.11.2017.

Možda bolje da smo u trećem bubnju jer imam osjećaj da igramo puno bolje protiv jačih protivnika, a i pobjede su slađe... Uostalom, najbitnije da smo opet na završnici svjetskog prvenstva!

GU
General_U
23:12 12.11.2017.

ja navijam za talijane i peru,i ne bojim se za naše možemo pobjediti bilo koga. ..nije mi nikakav gušt ako dobijamo loše ekipe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije