Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spremni za ispit

Mladi Dinamovci u utorak u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka protiv Benfice

Dinamo - Bayern
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/3
16.08.2020.
u 18:52

Dinamo je u nokaut fazi svladao Dinamo Kijev i Bayern, i to oba suparnika u gostima boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Mladi Dinamovi nogometaši će drugu uzastopnu sezonu nastupiti u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka, a suparnik na završnom turniru u Nyonu u utorak, 18. kolovoza, bit će im lisabonska Benfica.

U završnici u Nyonu vodit će ih Goce Sedloski, bivši stoper "modrih", koji je odnedavno trener druge Dinamove momčadi (Dinamo II).

- Dobro poznajemo Benficu, gledali smo ih i analizirali. Jedna su od najboljih momčadi u Europi, ali time ne tražim alibi. Benfica je bila prva u skupini s pet pobjeda u šest utakmica. U gostima su pobijedili Zenit sa 7:1 i Leipzig s 3:0, a u osmini finala Liverpool sa 4:1.

No, mi ćemo se postaviti kao Dinamo, dakle s čvrstim gardom. Znamo kakva je Benficina škola, ali znamo i kakva je Dinamova - izjavio je, kako prenosi internetski portal Dinama, Goce Sedloski.

On je na trenerskoj klupi juniorske ekipe Dinama naslijedio Igora Jovićevića, koji je mladu maksimirsku družinu u europskim dvobojima sjajno vodio ove i prošle sezone.

U grupnoj fazi juniorske Lige prvaka mladi Dinamovci su ostvarili tri pobjede, dva remija i jedan poraz, završivši drugi u skupini, iza Atalante, a ispred Manchester Cityja i Šahtara. Kasnije su u nokaut fazi svladali Dinamo Kijev i Bayern, i to oba suparnika u gostima boljim izvođenjem jedanaesteraca.

- Pogledao sam sve utakmice i stvarno su igrali dosta dobro. Čestitam mojem prethodniku Igoru Jovićeviću, koji je to jako dobro složio i vodio. Za taj su uspjeh zaslužni i on kao trener, i dečki na terenu. Šteta je jedino što protiv Benfice ne igramo na svom terenu pred svojom publikom, ali što možemo. Ne idemo ondje tek toliko da odigramo utakmicu, ovo je povijesna prilika i za klub, i za nas - napomenuo je Sedloski.

Prošle sezone Dinamovi juniori su u četvrtfinalu Lige prvaka u Londonu vodili 2:0, ali je Chelsea u zadnjih 14 minuta izjednačio i potom slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Četvrtfinale (Nyon): 
Midtjylland - Ajax (18. kolovoza)
Dinamo - Benfica (18. kolovoza)
Salzburg - Lyon (19. kolovoza)
Inter/Rennes - Juventus/Real Madrid (19. kolovoza)

Polufinale, 22. kolovoza (Nyon): 
Midtjylland/Ajax - Dinamo/Benfica 
Salzburg/Lyon - Inter/Rennes - Juventus/Real Madrid

Finale, 25. kolovoza (Nyon) 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije