Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBROJAVANJE počinje

Mjesec dana do Srbije: Štimac blista, glavni igrači u formi

Štimac
Slavko Midzor/PIXSELL
06.08.2013.
u 20:33

MALA BOJAZAN Srbija će biti igrački jača nego u prvoj utakmici, a jak je pritisak da Mihajlović pozove sjajnog Nemanju Matića, s kojim se posvadio

Vrijeme brzo ide, ostalo je još mjesec dana do velikog obračuna na Marakani. Utakmice između Hrvatske i Srbije uvijek su više od igre.

Izbornici Igor Štimac i Siniša Mihajlović, koji su i sami prije više od dvadeset godina bili u velikom sukobu koji se i danas prepričava, zakopali su ratne sjekire, spuštaju tenzije koliko mogu, ali uvijek stoji ono više od igre. Ono što je sigurno, iz svlačionica se neće dizati ratničko ozračje.

Na Štimčev rođendan

– Za mene je to nogometna utakmica – poručio je Štimac koji će baš tog 6. rujna proslaviti 46. rođendan.

– To je jedini dan u godini kada mene drugi darivaju, ali ovaj put ću se sam morati pobrinuti za dar – kaže smijući se Štimac.

Osmijeh ima i kada pogleda stanje svojih igrača. Nikada naši reprezentativci nisu manje mijenjali klubove nego što je to bilo u ovom prijelaznom roku. Lovren je otišao u Southampton, Schildenfeld u Panathinaikos, novi reprezentativac Milić u Rostov, a ostali su bili na meti, ali za sada ništa. Modrić i Mandžukić bili su spominjani u spekulacijama, obojica imaju čvrste pozicije u Realu i Bayernu. No, ima još dana do kraja prijelaznog roka, pitanje je tko će utakmicu sa Srbijom dočekati u novom klubu. Jelavića su micali iz Evertona, ali počeo je zabijati, Ćorluku bivši izbornik Slaven Bilić zove u Beșiktaș...

Najgore stanje je u Kijevu, Vukojević, Vida i Kranjčar ne igraju, pa bi barem dvojica (Vukojević i Kranjčar) mogla na posudbu. Štimcu je osmijeh izmamio i Eduardov gol u ukrajinskom derbiju u kojem je Šahtar svladao Dinamo. O ostalima ne treba trošiti riječi: Pletikosa i Milić vode u prvenstvu Rusije, Srna je u sezonu ušao furiozno, Ćorluka je zdrav, Šimunić je stožerni igrač Dinama, Rakitić je postao kapetan Seville, u godinu dana gotovo je udvostručio svoju vrijednost. U kolovozu 2012. godine vrijedio je osam milijuna eura, danas je njegova cijena 15 milijuna eura. Kovačić je zvijezda Intera, oporavlja se od ozljede, Olić i Perišić dokazane su vrijednosti...

Cijeli napad u Benfici

– Naš je veliki dobitak, u odnosu na početak prošle sezone, što je Luka odradio pripreme. Sjetite se što je lani proživljavao, kako smo ga dozirali. Još je mjesec dana do utakmice, ima dosta vremena, svi će se podići u formi – govori Štimac.

Da se utakmica danas igra i da su svi zdravi, postava za Marakanu bila bi: Pletikosa – Srna, Ćorluka, Šimunić, Milić – Rakitić, Kovačić, Modrić, Perišić – Mandžukić, Olić. Štimca zabrinjava što će Srbija sada biti igrački jača.

Njegove oči bit će uprte prema Lisabonu, u Benfici je kompletan srpski napad. Stigli su Lazar Marković, Filip Đuričić i Miralem Sulejmani, pridružili su se Nemanji Matiću koji je s 22 milijuna eura najvredniji srpski igrač, ali ne igra zbog svađe s Mihajlovićem. Upravo je u tijeku akcija da i taj odlični veznjak bude pozvan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije