Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRO COP Pred njim je 33 cm viši i pedesetak kilograma teži Hong Man Choi

Mirkov high-kick na 218 cm

24.12.2008.
u 14:47

Po drugi put u karijeri Mirko Filipović sučelit će se s vrlo neuobičajenim protivnikom. Prije pet godina borio se sa 70 kg težim trokrilnim ormarom, bivšim igračem američkog nogometa Bobom Sappom.

Sad je pred njim 33 cm viši i pedesetak kilograma teži Hong Man Choi. Baš kao i u Sappovu slučaju, i korejski div je sa svojim gabaritima (218 cm, oko 250 kg) Cro Copa doveo u situaciju da nema s kime sparirati.

Pogledajte kako izgleda kada Franjo Arapović sparira Mirku Filipoviću

Valujev i Schilt slični
Najsličniji Hongu u svijetu borilačkih sportova je Rus tatarskih korijena Nikolaj Valujev (213 cm, 141 kg), najviši i najteži svjetski prvak u boksu. Relativno blizu mu je i dvostruki K-1 prvak Sammy Schilt (211 cm, 130 kg) kojega je čak i pobijedio (na bodove).

- Choi je najviši borac koji se dosad pojavio u svijetu borilačkih sportova. Nedostatak eksplozivnosti i agilnosti nadoknađuje tjelesnom masom i visinom - kaže Cro Cop.

U Hrvatskoj nema borca ni približne antropometrije, pa je Filipović morao dobro razmisliti koga da pozove da dobije osjećaj kako je to gađati u glavu nekoga komu ste do ramena.

Da ga ne muče leđa, jedan od kandidata svakako bi bio Stojko Vranković (217 cm). Ovako se pak Mirko obratio Franji Arapoviću, a 215 cm visoki Francek nije časio ni časa. Odmah nakon poziva uputio se u Mirkovu dvoranu, na privatnom posjedu u Borčecu.

- Pristao sam jer poštujem Mirka i znam koliko je teško naći nekoga približno sličnog Choiju. Stoga sam mu poslužio da vidi koliko je visoka i teška meta. Dakako, Mirko na mene nije išao punom snagom, jer da jest ne bismo danas razgovarali - prepričava Franjo.

Spariralo se i u stojećem stavu, ali i u parteru. Vidjeli smo Franju da se silno trudi, kao da je na trenutke uživao u svojoj novoj i neočekivanoj ulozi.

- Mnogi ljudi pitaju me kako sam se usudio ući u ring Mirku, koji je po snazi zaista prava životinja. Digne me i baci s lakoćom. Jedino sam za Sabonisa osjećao da je bio toliko jači od mene. Mirko je i nevjerojatno brz. I ne trepnete, a noga je već na vašoj glavi. Ja mu vidim glavu, pokušam ga udariti, no on se već šest puta izmakne - pun je dojmova Arapović.

I sam Hong Man Choi Hrvata jako cijeni. Čak mu je i uzor kojega želi poijediti:

- Mirko je neke borbe završio spektakularno, no u posljednje vrijeme prilično je dosadan. Ne bojim ga se. Znam da je pametan borac, no namjeravam ga srušiti i brzo završiti borbu.

Choi je korejski sumo
Cro Cop Korejčevu ambiciju shvaća ozbiljno i nimalo ga ne podcjenjuje:

- Choi je došao u slobodnu borbu iz neke vrste korejskog sumo hrvanja. Velik je i vrlo neugodan za borbu na tlu. No, nije neopasan ni na nogama, jer kada čovjek od 160 kg i promaši opasno je, a kamoli kada vas pogodi.

Mirko u Japan putuje 28. prosinca, a borba je na Staru godinu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije