Breaking
Naslovnica Sport Strani nogomet

Miriše li u Rijeci na naslov ili, nedaj Bože, na Hajduk?

Navijači su uvijek tvrdoglavi i neće samo tako prestati s bojkotom navijanja. Željet će sve više, na kraju će pokušati napraviti ono što je napravljeno u Hajduku.
06. prosinca 2018. u 11:44 17 komentara 6181 prikaza
Lokomotiva - Rijeka
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Svakakve sam teorije zavjere čuo oko toga što se događa u Hajduku, tko ga vodi i tko ga je doveo na tako niske grane. Pričalo se o utjecaju politike, o djelovanju nekih uglednih sociologa, o trgovcima drogom na poljudskom sjeveru...

Lokomotiva - Rijeka Hrvatski kup Nepobjedivi Bišćan uz preokret do polufinala Hrvatskog kupa!

Ništa manje teorija ne vrti se ni oko Dinama, tko potiče razne skupine i osniva udruge koje bi smaknule one koji sada vode maksimirski klub, tko je okrenuo leđa Mamiću, a tko mu ih čuva.

Navijači su tvrdoglavi

I sad više ni Rijeka nije cijepljena od toga. Armadi se ne sviđa što je za trenera postavljen Igor Bišćan zato što je jednom neprimjereno kao klinac slavio dobar rezultat svog tadašnjeg kluba Dinama. Ultrasima Rijeke sad se više ne sviđa ni Mišković. I tu ima svakojakih teorija, od one da rušenje predsjednika kluba potiče jedna politička stranka i zato “futra” neke od vođa navijača, druga je da je Armadi dosta toga da nema utjecaj na vođenje kluba kao što ga ima, recimo, Torcida u Hajduku.

Dinamo se zasad dobro hrva sa svojim problemima, ima rezultate, ima igrače, ima pravog trenera i ima novca. Hajduk se zasad hrva sam sa sobom i onima koji ga vode javno ili iz sjene i na dobrom je putu da se sam udavi u svojim brljotinama, a put iz te tame još nije otkriven, prije da će naći još koju dublju špilju u koju može potonuti. Na žalost svih nas kojima je stalo do hrvatskog nogometa.

Igor Bišćan | Autor : Nel Pavletić/Pixsell Foto: Nel Pavletić/Pixsell

A Rijeka? Armada, Bišćan i Mišković?

Oni su sad na prekretnici, pomalo nerazumnoj i apsurdnoj. Nije sukob nastao zbog toga što je Armada izričito protiv Bišćana. Može im on biti nesimpatičan, mogli su ga i ne željeti i ne moraju ga nikad ni zavoljeti, ali ne navijati za svoj klub, to je totalna glupost i inat kakav smo vidjeli kod BBB-a i Dinama.

Uostalom, nije navijačka skupina ta koja će određivati trenera, može imati nekakav utjecaj i pokušati razgovarati s onima koji vode Rijeku, koji nabavljaju novac.

Protiv su i Miškovića kojeg su izvrijeđali na derbiju Rijeke i Dinama, bacanje baklji je želja da se klub (Mišković) kazni za “neposluh”. Pa zašto ga nisu kaznili kad je usko surađivao sa Zdravkom Mamićem koji je pomogao da se Rijeku spasi od ispadanja. Zašto nisu negodovali kad je Dinamo Rijeci prepuštao ili jeftino davao igrače pa je stvorena šampionska Rijeka? Kako im je tada bio dobar, a sad nije kad je doveo trenera koji je otvoreno bio za rušenje tog njima mrskog Mamića? E, to je licemjerno.

Ajdin Hasić SVE IDE NA SUD Dinamo tuži obitelj bivšeg igrača zbog prijevare i krivotvorenja!

Nažalost, ne izgleda dobro, navijači su uvijek tvrdoglavi i neće samo tako prestati s bojkotom navijanja. Željet će sve više, na kraju će pokušati napraviti ono što je napravljeno u Hajduku.

No, ako im se to sviđa i ako im je situacija u kojoj je Hajduk poželjna, neka nastave, jako brzo mogu doći na te grane, puno je teže podići se kad se jednom tresne, i to mogu vidjeti u Splitu.

Ima tu dubljih stvari

Igor Bišćan očito im nije podoban trener, a očito je podobnost kriterij koji je na pijedestalu u tim prosvjedima. Mladi stručnjak koji je uveo Rudeš u prvu ligu, koji je s Olimpijom u Sloveniji osvojio dvostruku krunu, koji je otkako je došao u Rijeku probudio momčad i krenuo s velikom berbom bodova nije podoban zato što je kao klinac pun adrenalina nakon utakmice bezobrazno odmahnuo, nešto pokazao ili opsovao?

Dar navijačima Dinamo je adventski hit u gradu: Opet se stvaraju redovi za ulaznice

Bez veze, nije ovdje riječ o Bišćanu, ima tu dubljih stvari, ali se one rješavaju krivim načinom.

Kako su u medijima oko Hajduka nakon dva dobra rezultata znali napisati “Miriše na titulu”, sad bismo lako o ovoj situaciji u Rijeci mogli napisati “Miriše na Hajduk”.

Nadajmo se da se virus koji je zahvatio Hajduk te ga poslao u bolesničku postelju neće ipak tako jako udariti i Rijeku da ne izgubimo još jedan dobar klub, koji je posljednjih godina postao uzoran i europski jak, koji je pokazao kako se treba raditi.

>> Pogledajte i video: Zlatna lopta je kruna sjajne Lukine karijere

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • Artukovic:

    Kad mi je prije nekoliko godina tocnije 8 jedan policijski inspektor sa odjela za narkotike ispricao da ce navijaci u hrvatskoj pokusati napraviti ono sto su napravili srbi nisam mu vjerovao.Naime rekao je da ce srpska mafija preuzeti klubove preko ... prikaži još!o ultrasa i cijele gradove preko kojih ce rasparcavati drogu.Sad mi se to cini itekako realno.

  • Starotopoljanin:

    To nisu navijaci,to su bolesni ,umisljeni umovi,svu tu bagru treba pozatvarati i protjerati sa stadiona i zabraniti im da se priblize na kilometar od njega tko su oni da se ponasaju tako.

  • Marsijanac:

    Kad je Rijeka bila pred ispadanjem u drugu ligu, pomogao im je Mamic sa 5 igraca i Osijek sa 6. A kad je Dinamo bio u ligi za bedake i borio se za opstanak ukazao se Mamic; koji je potom ... prikaži još! izjavio da ce Dinamo biti prvak iducih 10 godina ,sto se i obistinilo. Hvala Maminjo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!