Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC potvrdio

Miočić se vraća u oktogon! Pokušat će uzeti pojas Jonu Jonesu

Zagreb: Sparing trening Mirka Filipovi?a Cro Copa sa Stipom Mio?i?em
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
08.07.2023.
u 08:39

Dvije godine nakon teškog poraza kojim mu je Francis Ngannou odnio pojas teške kategorije, američki borac hrvatskog podrijetla Stipe Miočić vraća se na scenu i odmah napada pojas koji je izgubio

UFC je potvrdio da se američki borac hrvatskog podrijetla Stipe Miočić (40) vraća u oktogon i napada titulu teške kategorije koju trenutno drži legenda sporta i prema mnogima najbolji borac današnjice, ali i svih vremena Jon Jones. Miočić je pojas izgubio u meču protiv Francisa Ngannoua prije dvije godine, a sada će ga pokušati vratiti u meču koji bi se mogao pokazati još težim.

Prošlog puta je u oktogonu doživio težak nokaut u drugoj rundi, a mnogi su smatrali da se neće vraćati. Dana White je potvrdio upravo suprotno, Miočić će 11. studenog u New Yorku u vjerojatno posljednjoj prilici da vrati pojas kojega je branio četiri puta tijekom svoja dva perioda na vrhu teške kategorije.

GALERIJA Antonio Plazibat slomio šaku u borbi za naslov

Zagreb: Sparing trening Mirka Filipovi?a Cro Copa sa Stipom Mio?i?em
1/9

Jon Jones je do pojasa došao nakon što je oduzet Ngannou koji ga je odbio braniti. Jones je za pojas bez problema svladao Cyrila Ganea, a ova bi borba uistinu mogla biti jedna od trenutno najboljih mogućih, obzirom da vlada zatišje u teškoj kategoriji.

VEZANI ČLANCI:

Miočić je pojas držao od 2016. nakon pobjede protiv Fabricia Werduma pa ju obranio protiv Alistaira Overeema, Juniora Dos Santosa i Francisa Ngannoua. Zatim mu ga je 2018. oduzeo Daniel Cormier, no Miočić ga je vratio i 2020. obranio u posljednjoj borbi protiv DC-a. Ovime je Stipe postao najbolji teškaš u povijesti i ostavio neizbrisiv trag na sportu.

VIDEO Napustio školu sa 16 godina, puši, jede kobasice i kroasane i najplaćeniji je hrvatski sportaš

Komentara 4

JF
Jure_Francetić
15:52 08.07.2023.

Stipa je zvijer, to treba biti i određeni sklop u glavi a Stipe ima upravo to.

MA
MarkoFind
10:23 08.07.2023.

Joj Stipe, opet buš nagrabusil, kaj ti to treba više....

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
09:01 08.07.2023.

Mirko, svo divljenje tebi i ljudima kao ti koji su u ovom "sportu". zelim puno srece tebi i tvojoj familiji u svemu-najveci ste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije