Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAŽETE LI SE?

Mijenjaju izgled nogometa: UEFA ukinula pravilo staro 56 godina

Reuters
24.06.2021.
u 18:31

To znači kako će se svaki put kada nakon 180 minuta ukupni rezultat bude neodlučen igrati produžetak od 30 minuta

Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) u četvrtak je i službeno ukinuo pravilo kako pogoci u gostima vrijede više i to u svim klupskim natjecanjima.

 Tako već u kvalfiikacijama za eurokupove za sezonu 2021/22. više neće vrijediti pravilo koje je uvedeno još 1965. godine, a prema kojemu je u slučaju neodlučenog ukupnog rezultata nakon 180 minuta igre u prednosti bila ona ekipa koja je postigla više pogodaka kao gost.

 To znači kako će se svaki put kada nakon 180 minuta ukupni rezultat bude neodlučen igrati produžetak od 30 minuta.

 "Dosadašnje pravilo bilo je u suprotnosti s njegovom prvotnom svrhom jer je u stvari obeshrabrivalo domaće sastave, poglavito u prvim utakmicama, od napadanja jer su se bojali primiti pogodak koji bi suparniku dao ključnu prednost. Također, nije pošteno da domaći sastav u produžetku mora postići dva gola ako gost postigne jedan. Mislim kako je pošteno reći da prednost domaćeg terena u današnje vrijeme više nije toliko izražena kao nekad", objasnio je ukidanje pravila gola u gostima predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

POGLEDAJTE VIDEO: Modrićev novi rekord

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Agramer000
Agramer000
19:14 24.06.2021.

Pošteno

Avatar Oneill
Oneill
19:15 24.06.2021.

Gledao sam danas Ard zdf .rtl svi govore isto vide se kao pobjednici protiv fife u Minhenu se zabrana poštovale a u nekoliko drugih Stadiona bila su boje zabranite upalite .Mi se moramo pitati zašto Deutschlan Ve više i brutalnijee nikoga nepoštuje kako treba.Dolaze u Italiju Hrvatsko Grčku i svugdje drugdje tajno slikaju prave filmd i ljagaju te zemlje.Što oni hoći što se zbiva u tom narodu a i sam narod jako agresivan i nerazumni za druge koji drugačije misle .Sa velikim strahom posmatra sve to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije