Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandalozni navijači

Mihajlović šokirao izjavom o židovskoj djevojčici - žrtvi holokausta

Siniša Mihajlović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
25.10.2017.
u 11:26

– Ne znam tko je Anna Frank. Ne čitam novine – kazao je Mihajlović.

Navijači Lazija po tko zna koji put zgrozili su nogometnu javnost. Prošlog su vikenda na susretu s Cagliarijem južnu tribinu rimskog stadiona (na kojoj su inače Romini navijači) oblijepili fotografijama Anne Frank odjevene u dres gradskog rivala – Rome.  Uz to, izvjesili su i brojne poruke antisemitskog sadržaja.

Zbog toga su čelnici talijanskog nogometa odlučili da će sve utakmice koje će se igrati u Seriji A, B i C, kao i u amaterskim i omladinskim ligama, početi minutom šutnje kako bi se odala počast žrtvama holokausta. Lazio je pak odlučio da će svake godine 200 mladih pristaša kluba voditi u Auschwitz, najveći koncentracijski logor nacističke Njemačke kako bi se na licu mjesta upoznali sa strahotama iz Drugog svjetskog rata.

 

Ujedno, uoči svake prvenstvene utakmice u Italiji će se čitati odlomci iz dnevnika Anne Frank, židovske djevojčice koja se skrivala na tavanu, vodila bilješke i koju su na kraju nacisti pronašli i odveli u Auschwitz. Anne je potom sa sestrom prebačena u logor Bergen-Belsen, gdje je umrla od tifusa.

A talijansku javnost iznenadio je i Siniša Mihajlović, bivši igrač Lazija, a danas trener Torina, kad je upitan što misli o spomenutoj inicijativi i čitanju ulomaka.

– Ne znam tko je Anne Frank. Ne čitam novine. Ne mogu pričati o tome, ispričavam se, ali ovu sam temu ignorirao – kazao je Mihajlović dok su ga novinari promatrali u čudu.

Komentara 74

DD
Drug Despot
15:56 25.10.2017.

Anne Frank nije vodila nikakve biljeske niti dnevnik nego je njezin stric napisao tu knjigu negdje pocetkom 50-ih godina. Knjiga je falsifikat.

Avatar javorko
javorko
11:56 25.10.2017.

i nadopuna netocnog navoda dnevnik anne frank nije uopce pisala ona vec je to literaturalno djelo..,znaći mi silom moramo nekoga voljeti?

MA
..Marsijanac
19:07 25.10.2017.

Ana Frank , zidovska djevojcica koje je napisala svoja sjecanja pinkalom koja vrsta nije postojala za njenog zivota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije