Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika istraga

Tko je izdao Annu Frank? Bivši agent FBI-a otvara davno zaboravljen slučaj...

Anna Frank
Foto: Universal History Archive/Univer
03.10.2017.
u 11:00

Jedan od osnivača FBI-eve jedinice za bihevioralne znanosti Roger Depue analizira prikupljene izjave i intervjue.

Umirovljeni agent FBI-a odlučio je aktivirati zamrznut slučaj kako bi otkrio tko je odao skrovito mjesto gdje se skrivala Anna Frank te nju i njezinu obitelj predao Gestapu 1944, piše theguardian.

Tehnike istraživanja napredovale su kroz godine tako da će Vince Pankoke voditi tim od 19 forenzičara koji će pokušati doći do potrebnih tragova kako bi otkrili što se zbilo.

Kuća Anne Frank u Amsterdamu otvorila je dostupne arhive kojima se koriste istraživači, povjesničari, psiholozi i policijski detektivi da bi prikupili dokaze.

Nikad riješeni slučaj o danu kad je obitelj Frank uhićena, pokušat će napokon rasvijetliti znanstvenici i detektivi.

Jedan od osnivača FBI-eve jedinice za bihevioralne znanosti Roger Depue analizira prikupljene izjave i intervjue.

Prošlog prosinca muzej Anne Frank objavio je studiju u kojoj pretpostavlja da je obitelj Frank ipak bila slučajno otkrivena, a ne izdana i predana Gestapu. 

Ključne riječi

Komentara 21

VE
velist
11:43 03.10.2017.

Tko je izdao 100000 hrvatskih domobrana nakon 2. svjetskog rata?

KA
kamenjar0404
19:33 03.10.2017.

Tko je ubio 500 000 Hrvata od Bleiburga do Nisa ???? To istrazi te VL !!!!

NI
Nikomah95
12:01 03.10.2017.

Kad završe s Anom mogli bi se prihvatiti i slučajom brata moje bake kojeg su ubili komunisti samo zato što je imao završen fakultet. Btw, zna se tko ga je ubio, smeće je umrlo '91 i pokopano tijekom noći, kako svako smeće i zaslužuje. No mom praujaku se ne zna grob....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije