Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novosti u F1

Mick Schumacher na pragu Formule 1, evo koja ga momčad želi

Mick Schumacher
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
13.09.2018.
u 08:55

Schumacheru se mora plasirati među tri najbolja vozača u konačnom poretku kako bi osigurao super licencu za F1, što se čini vrlo izvjesnim

Prema najnovijim izvještajima, Toro Rosso razmatra mogućnost dovođenja Micka Schumachera u svoje redove kao zamjenu za Pierra Gaslyja koji krajem sezone odlazi u Red Bull, piše Gp1.hr

Helmut Marko je nedavno izjavio da ima pripremljenu listu od desetak potencijalnih vozača koji bi mogli zamijeniti mladog Francuza u redovima momčadi iz Faenze. Također, postoji mogućnost da će oba mjesta biti slobodna za sljedeću sezonu. Naime, Brendon Hartley za sada ne impresionira svojim vožnjama, te mu je i sam Marko poručio da mora značajno poboljšati svoje izvedbe ako želi zadržati mjesto u F1.

Esteban Ocon koji će vjerojatno izgubiti svoje mjesto u Force Indiji, te Stoffel Vandoorne kojemu se to već dogodilo u McLarenu, dvojica su aktualnih vozača koji se nalaze na toj listi.

Međutim, Motorsport u uži izbor stavlja i Micka Schumachera, sina sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera. Mladi Nijemac pobijedio je u zadnjih šest od deset utrka Formule 3, što uključuje i trostruko slavlje prošlog vikenda u Nürburgringu.

Schumacheru se mora plasirati među tri najbolja vozača u konačnom poretku kako bi osigurao super licencu za F1, što se čini vrlo izvjesnim. Dan Ticktum je trenutno vodeći u prvenstvu, ali Schumacher je smanjio zaostatak na svega tri boda.

Iako se F2 čini kao sljedeći logičan korak za Schumachera, izvori govore o jasnoj Red Bullovoj namjeri potpisivanja ugovora s Nijemcem najkasnije do 2020. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije