Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROLAND GARROS:

Mektić u polufinalu parova, Schwartzman pojedinačno...

Osijek: Hrvatski Premier Tenis turnir, parovi, Mektić/Konjuh - Lukas/Dodig
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
06.10.2020.
u 23:00

Mektić i Koolhof su prije nešto manje od mjesec dana stigli do finala US Opena, a na putu ka drugom uzastopnom nastupu u finalu nekog "grand slama" stoje im Nijemci Kevin Krawietz i Andreas Mies

Argentinac Diego Schwartzman prvi je polufinalist turnira tenisača u Roland Garrosu, on je nakon više od pet sati igre u četvrtfinalu svladao Austrijanca Dominica Thiema sa 7-6 (1), 5-7, 6-7 (6), 7-6 (5), 6-2.

Za 28-godišnjeg Schwartzmana ovo je najveći uspjeh zu karijeri, dosada je tri puta igrao u četvrtfinalima "grand slam" turnira te je gubio od Španjolaca, dva puta ga je zaustavio Rafael Nadal (Roland Garros 2018, US Open 2019), a jednom Pablo Carreno (US Open 2017).

Thiemu, koji je prije manje od mjesec dana u New Yorku osvojio US Open svoj prvi "grand slam" naslov, ovo je najranije ispadanje u Roland Garrosu još od 2015. godine, 2016. i 2017. je stizao do polufinala, a 2018. i 2019. do finala u kojima ga je nadigrao Nadal.

Schwartman će u polufinalu u petak igrati protiv pobjednika susreta između Nadala i Talijana Jannika Sinnera.

French Open Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - October 6, 2020 Argentina's Diego Schwartzman celebrates after winning his quarter final match against Austria's Dominic Thiem REUTERS/Christian Hartmann CHRISTIAN HARTMANN
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Mektić i  Koolhof u polufinalu

Hrvatski tenisač Nikola Mektić se s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom plasirao u polufinale muških parova na "grand slam" turniru Roland Garrosu u Parizu, oni su u četvrtfinalu svladali Amerikance Nicholasa Monroea i Tommyja Paula sa 6-4, 6-4.

Mektić i Koolhof su prije nešto manje od mjesec dana stigli do finala US Opena, a na putu ka drugom uzastopnom nastupu u finalu nekog "grand slama" stoje im Nijemci Kevin Krawietz i Andreas Mies.

U finalu US Opena bolji od Mektića bili su drugi hrvatski igrač Mate Pavić i Bruno Soares, a upravo bi im oni mogli biti suparnici i u finalu Roland Garrosa. Naime, Pavić i Soares će u drugom polufinalu igrati protiv prvih nositelja Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha.

Swiatek u polufinalu

Mlada poljska tenisačica, 19-godišnja Iga Swiatek plasirala se u polufinale Roland Garrosa 6-3, 6-1 pobjedom protiv talijanske kvalifikantice Martine Trevisan u četvrtfinalu. 

Swiatek, trenutačno 54. igračica svijeta koja je u 4. kolu deklasirala braniteljicu naslova i prvu nositeljicu Rumunjku Simonu Halep sa 6-1, 6-2, u polufinalu će za suparnicu imati još jednu kvalifikanticu, 23-godišnju Argentinku Nadiju Podorosku koja je ranije u utorak izbacila treću nositeljicu Ukrajinku Elinu Svitlolinu sa 6-2, 6-4.

Kod tenisača prvi polufinalist je Argentinac Diego Schwartzman koji je nakon više od pet sati igre svladao lanjskog finalistu Austrijanca Dominica Thiema sa 7-6 (1), 5-7, 6-7 (6), 7-6 (5), 6-2. On će u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda branitelja naslova Španjolca Rafaela Nadala i Talijana Jannika Sinnera.

French Open Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - October 6, 2020 Italy's Martina Trevisan in action during her quarter final match against Poland's Iga Swiatek REUTERS/Christian Hartmann CHRISTIAN HARTMANN
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

REZULTATI SUSRETA IGRANIH U UTORAK,

  • TENISAČI
    • četvrtfinale: Diego Schwartzman (Arg/12) - Dominic Thiem (Aut/3) 7-6 (1), 5-7, 6-7 (6), 7-6 (5), 6-2
  • TENISAČICE
    • 4. kolo: Danielle Collins (SAD) - Ons Jabeur (Tun/30) 6-4, 4-6, 6-4
    • četvrtfinale: Nadia Podoroska (Arg) - Elina Svitolina (Ukr/3) 6-2, 6-4
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije