Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijateljska utakmica

Meksičkog izbornika razljutio Dalićev potez: Zašto ste pustili Modrića?

Modrić Mandžukić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
27.03.2018.
u 09:50

Jako sam se veselio utakmici s takvim majstorom čuvanja lopte kao što je Modrić i to bi bila odlična priprema. No nadam se da ćemo i ovako izvući neke koristi iz te utakmice, kaže trener Meksikanaca

Sudar s Meksikancima u teksaškom gradu Arlingtonu, domu Dallas Cowboysa za sto tisuća gledatelja, prilika je da hrvatska reprezentacija ispere gorak okus bljedila iz utakmice s Peruom.

Čak i bez šestorice igrača na poštedi (Subašića, Modrića, Mandžukića, Brozovića, Perišića, N. Kalinića), Hrvatska će raspolagati impresivnim orkestrom, premda se takva postava ne sviđa meksičkom izborniku, Kolumbijcu Juanu Carlosu Osoriju.

Modrić Mandžukić
1/15

– Ne znam zašto je Hrvatska pustila te igrače natrag u klubove, a nema za to baš i neke argumente. Mislim da organizatori ovakvih utakmica moraju ubuduće nešto napraviti po tom pitanju i u ugovore uvrstiti odredbe koje momčadi obvezuju da igraju u najjačem sastavu. Jer čemu te utakmice ako ne igraju najbolji igrači. Ideja je da se pripremamo najbolji protiv najboljih za Svjetsko prvenstvo – kazao je Juan Carlos Osorio i dodao:

Veselio sam se Luki

– Jako sam se veselio utakmici s takvim majstorom čuvanja lopte kao što je Modrić i to bi bila odlična priprema. No nadam se da ćemo i ovako izvući neke koristi iz te utakmice.

Dalić nije prvi izbornik koji ide na ruku klubovima i prezasićenim igračima. I Ante Čačić koristio je svaku priliku da poštedi najumornije, pa je tako Subašića, Modrića, Rakitića i Mandžukića prije godinu dana oslobodio puta u Tallinn.

– Meksiko je odlična, čvrsta momčad i sigurno će nam biti još teže nego u igri protiv Perua. Meksikanci su slični Peruancima, ali pojedinačno snažniji, a momčadska igra im je i najveća kvaliteta. Mi ih pobjeđujemo u prijateljskim utakmicama, a oni nas na svjetskim smotrama. Hrvatska će Meksiku, agresivnom, prodornom i brzom kao i uvijek, biti dobar test – kazao je kapetan Vedran Ćorluka za stranicu HNS-a.

Kakvu Hrvatsku očekuje?

– Od Hrvatske očekujem da bude bolja nego u Miamiju; rezultat je važan u svakoj utakmici, a raspletom susreta s Peruom ne možemo biti zadovoljni. Imamo mlade, kvalitetne igrače koji će dobro zamijeniti šestoricu koja se vratila u Europu, svi oni igraju u dobrim klubovima i vjerujem da neće biti problema – dodao je Ćorluka.

Kakve su šanse naše reprezentacije na SP-u u Rusiji?

– U teškoj smo skupini, pri čemu je Argentina favorit. No, na SP-u nema lake utakmice i sve momčadi imat će priliku proći skupinu. Moramo ići korak po korak – zaključio je Ćorluka.

Zahtjevan suparnik

Duje Čop bio je prošle godine jedan od junaka pobjede nad Meksikom u Los Angelesu (2:1).

– Meksiko je zahtjevan suparnik, dodatno motiviran upravo tim porazom, a pred svojim navijačima igrat će kao kod kuće, ali Hrvatska je kvalitetna; tu su sada igrači koji će u budućnosti biti oslonac reprezentacije. Imamo priliku pokazati da smo dobri i boriti se za odlazak na Svjetsko prvenstvo – kazao je Čop i dodao:

– Rezultat ne treba biti imperativ u pripremnim dvobojima za odlazak u Rusiju. U tim utakmicama treba gledati što treba ispraviti prije svjetske smotre. Rezultat će biti najvažniji u Rusiji, moguće pobjede u SAD-u ne bi značile da smo već sada spremni za Svjetsko prvenstvo. Nikada nije dobro izgubiti, ali izvući ćemo pouke iz poraza od Perua. Ionako smo u pripremnom razdoblju željeli suparnike drukčijeg nogometnog stila kako bismo bili spremniji za takve momčadi u natjecateljskim okršajima.

Meksiko je postigao tri pobjede zaredom: nad Poljskom, BiH i Islandom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije