Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKA TURNEJA

Evo što Ćorluka i Čop očekuju od utakmice s Meksikom

Domagoj Vida, Vedran Ćorluka i Duje Čop
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
25.03.2018.
u 23:02

- Meksiko je odlična, čvrsta momčad i sigurno će nam biti još teže nego protiv Perua. Slični su Peruancima, ali pojedinačno snažniji, a momčadska igra možda im je i najveća kvaliteta

Dokapetan hrvatske reprezentacije Vedran Ćorluka najavio je prijateljsku utakmicu s Meksikom koja se u noći s utorka na srijedu igra u Dallasu.

- Meksiko je odlična, čvrsta momčad i sigurno će nam biti još teže nego protiv Perua. Slični su Peruancima, ali pojedinačno snažniji, a momčadska igra možda im je i najveća kvaliteta. Mi ih pobjeđujemo u prijateljskim utakmicama, a oni nas na svjetskim smotrama. Hrvatska će Meksiku također biti dobar test, bit će agresivni, okomiti i brzi kao i uvijek - rekao je Ćorluka i dodao:

- Od Hrvatske očekujem da bude bolja nego u Miamiju - rezultat je važan u svakoj utakmici, a raspletom protiv Perua ne možemo biti zadovoljni. Imamo mladih, kvalitetnih igrača koji će dobro zamijeniti šestoricu koja se vratila u Europu, svi oni igraju u dobrim klubovima i vjerujem da tu neće biti problema.

Kakve šanse ima Hrvatska u Rusiji?

- U teškoj smo skupini, pri čemu je Argentina izraziti favorit. No, na Svjetskom prvenstvu nema lake utakmice i sve će momčadi imati svoju priliku proći skupinu. Moramo ići korak po korak.

Izbornik Zlatko Dalić od obveza je oslobodio Subašića, Modrića, Mandžukića, Perišića, Brozovića i Kalinića koji tako neće igrati protiv Meksika. Duje Čop smatra da u toj utakmici rezultat ne treba biti imperativ.

- U ovim utakmicama treba gledati što treba popraviti prije svjetske smotre. Rezultat će biti najvažniji u Rusiji, eventualne pobjede u SAD-u ne bi značile da smo već sada spremni za Svjetsko prvenstvo. Nikada nije dobro izgubiti, ali izvući ćemo pouke iz poraza od Peruanaca. Ionako smo u pripremnom razdoblju željeli suparnike drukčijeg nogometnog stila kako bismo bili spremniji za takve momčadi u natjecateljskim okršajima - rekao je Čop.

Hrvatska je lani svladala Meksiko s 2:1.

- Ta će mi utakmica uvijek biti u posebnom sjećanju s obzirom da mi je pripala čast biti kapetan. Tu priliku nisu imali ni neki drugi igrači koji su ostavili veći trag u reprezentaciji. Rado pamtim i pobjedu u spektakularnoj atmosferi te se nadam sličnim uvjetima i u Dallasu - rekao je Čop.

Komentara 9

MA
Matija100
09:01 26.03.2018.

Dok je Strinić standardan na lijevom boku nema zime. Protivnik ima barem 2 gola fore garantirano.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
01:10 26.03.2018.

Ma samo vi polako da se neko ne ozljedi u rusiji je druga priča, pustite ovu jugo polutansku smradež ne osvrčite se na njih, Hrvatski narod iza vas stoji a ove jude mi ćemo rešit jednom za svagda.

Avatar reference
reference
00:38 26.03.2018.

popit ce tricu of mexica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije