Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVIBANJ ILI LIPANJ

Meč karijere! Filip Hrgović postao najizgledniji izazivač za naslov svjetskog prvaka

Oleksandr Usyk v Anthony Joshua - King Abdullah Sport City Stadium
Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
1/4
10.03.2023.
u 11:13

- Da, bilo je razgovora. Spremni smo ići s Hrgovićem. Ako se Usik ne bori s Furyjem, kao što se čini da trenutno i neće, potrebna mu je borba. Treba se boriti protiv izazivača, baš kao što je Anthony Joshua radio ranije -  rekao je promotor Eddie Hearn

Hrvatski teškaš Filip Hrgović još se u srijedu vratio se iz Sjedinjenih Američkih Država i nastavio s treninzima u Zagrebu, u dvorani svog kluba Nokaut, nakon što je saznao da mu je propala priliku za meč s bivšim svjetskim prvakom, Andyjem Ruizom.

- Nakon tri mjeseca priprema u SAD-u, vratio sam se u Zagreb radi neuspjelih pokušaja u dogovaranju meča. Andy Ruiz se odlučio povući iz borbe za IBF-ov naslov privremenog prvaka. Boks je ponekad kompliciran sport, ali dok čekamo novosti vezane za ime idućeg protivnika i datum te borbe, znate gdje me možete pronaći - napisao je na svom Facebook profilu ilustriravši to s fotografijom iz svoje dvorane.

Hrgović je proteklih mjeseci trenirao u Miamiju, u dvorani kubanskog trenera Pedra Diaza s kojim je i prije trenirao. U planu je imao odraditi dio priprema i u Houstonu kod trenera Ronniea Shieldsa no to se nije zasad dogodilo jer nije dobio datum sljedeće borbe.

Međutim, sve je više moguće da će se u Hrgovićevoj situaciji dogoditi preokret karijere, a o tome glasno čak pričaju i važni promotori. Izgleda da u ovom periodu ipak neće doći do meča Tysona Furyja i Oleksandra Usika za ujedinjenje naslova u teškoj kategoriji. Fury traži previše novca i ne pristaje na podjelu honorara 50-50 pa su se Usikovi promotori okrenuli drugim opcijama.

Nedavno je IBF uklonio Hrgoviću status obaveznog izazivača, odlučivši se ipak da to bude izazivač WBA organizacije Daniel Dubois. To znači da bi se Usik trebao boriti protiv Duboisa, ali Dubois je ozlijeđen i ne može u ring, što otvara put Hrgoviću do borbe za naslov svjetskog prvaka.. 

- Da, bilo je razgovora. Spremni smo ići s Hrgovićem. Ako se Usik ne bori s Furyjem, kao što se čini da trenutno i neće, potrebna mu je borba. Treba se boriti protiv izazivača, baš kao što je Anthony Joshua radio ranije -  rekao je promotor Eddie Hearn.

File photo dated 20-08-2022 of Oleksandr Usyk. Oleksandr Usyk has insisted he will only fight Tyson Fury next and has called on the “unpredictable” world heavyweight champion to agree to a meeting during the first part of 2023. The Ukrainian was last in the ring in August when he retained his WBA, IBF and WBO belts after a split-decision victory over Anthony Joshua in Jeddah. Issue date: Wednesday November 2, 2022. Photo: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION

Slično razmišlja i Frank Smith iz Matchrooma, promotorske agencije za koju je potpisao Usik.

- Moguće je da dođe do te borbe. Usik se ne skriva, briljantan je borac.  Dubois je ozlijeđen pa je Hrgović sljedeći. Zainteresirani smo za tu borbu, Hrgović želi borbu. Da, moguće je da to bude sljedeća velika borba koju ćemo vidjeti. Mislim da su veće šanse za borbu Usik-Hrgović nego Usik-Fury. I Hrgović i Usik su u treningu - rekao je Usikov promotor koji je uz to kao mogući datum borbe Hrgovića i Usika naveo svibanj ili lipanj.

Filip Hrgovic (left) in action against Zhang Zhilei during their Final Eliminator for the IBF Heavyweight World Title fight at the King Abdullah Sport City Stadium in Jeddah, Saudi Arabia. Picture date: Saturday August 20, 2022. Photo: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION

Hrgović se posljednji put borio u kolovozu prošle godine protiv kineskog boksača Zhileija Zhanga. Slavio je odlukom sudaca i stigao do 15. pobjede u 15. borbi karijere. Usik, koji je na također neporaženom omjeru (20-0), bez borbe je također od kolovoza kada je drugi put u karijeri pobijedio Anthonyja Joshuu, kojem je i uzeo naslov svjetskog prvaka.

Komentara 6

CR
crocro
19:47 27.03.2023.

Ponizili su Hrgu. On je ogorčen i nabrijan da se svima osveti zbog omalovažavanja i ponižavanja.Onda mu ukinuli stratus obaveznog izazivača jer znaju da se svima gaće tresu i da ga čin duže zadrže na distanci od borbe. Sve izmišljaju samo da ga drže čim dalje od borbe. Pa naravno da ga takvim postupcima samo jačaju i daju poticaj, snagu i energiju za meč koji jednom mora doći. A Hrga ga ne želi prokockati kada se jednoga dana ukaže na pladnju. Koga god dodijele Hrgi u ring, on će svakoga rasturiti kao beba zvečku. Jer zna ako pobijedi slijedeću borbu da će ga sasvim drugačije tretirati a onda su mu i sva vrata otvorena. Ti Hrga zna i trenirati će do besvjesti za tu borbu koju niti pod kuju cijenu ne želi izgubiti. On zna da ga poraz baca dva koraka nazad i upitno je kada bi i da li bi dobio slijedeću priliku, što bi moglo odrediti put njegove karijere. On to zna i zato vjerujem u njegovu buduću pobjedu bez obzira na protiovnika.

Avatar Bobiii
Bobiii
11:49 10.03.2023.

Protiv Usyka nema velike šanse, a i financijski bi bolje bilo da boksa za titulu protiv Amerikanca ili Engleza. Ali i to je prilika za zaraditi veliki novac.

Avatar Idler
Idler
11:21 10.03.2023.

Boks je "kompliciran" sam utoliko kaj 4-5 organizacija (mjesto sam jene) ima svojeg svjetskega prvaka !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije