Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boks

McGregor zaradio deset puta više nego obično, ali to još nije sve

Floyd Mayweather i Conor McGregor
Foto: Reuters/Pixsell
29.08.2017.
u 11:50

Procjenjuje se da bi McGregorova zarada na kraju iznosila 100 milijuna, dok bi bivšem svjetskom boksačkom prvaku trebalo pripasti 300 milijuna dolara

Prema službenim podacima svjetski boksački prvak Floyd Mayweather je za pobjedu protiv UFC prvaka Conora McGregora u Las Vegasu zaradio sigurnih 100 milijuna dolara. Ircu je pripalo 30 milijuna. To su osigurani iznosi bez zbrojenih postotaka od prodaje PPV-a i drugih prihoda.

Procjenjuje se da bi McGregorova zarada na kraju iznosila 100 milijuna, dok bi bivšem svjetskom boksačkom prvaku trebalo pripasti 300 milijuna dolara. McGregor svakako ima razloga za zadovoljstvo jer se radi o daleko najvećoj zaradi o njegovoj karijeri, piše Fightsite.

Floyd Mayweather i Conor McGregor
1/17

Usporedbe radi, za meč protiv Natea Diaza na UFC-u 202 McGregor je zaradio tek tri milijuna što je deset puta manje nego za meč protiv Mayweathera.

A tvrtka Irdeto objavila je statističke podatke o ilegalnom gledanju boksačkog spektakla. 'Stream' mega meča iz Las Vegasa se emitirao na čak 239 izvora, a oni su stigli od nekih dobro poznatih 'online stream providera' čiji su serveri nedostupni američkim vlastima. Meč je ilegalno emitiran i na poznatim servisima poput Facebooka, YouTubea, Periscopea i Twitcha pa je ukupna brojka onih koji su ga ilegalno gledali gotovo tri milijuna.

To naravno nije jedini problem s kojim su se organizatori meča susreli. Odmah nakon što je priredba završila dvoboj je preko razno raznih torrenta samo u prvih nekoliko sati skinut 445 tisuća puta.

Zaključak je da su i Mayweather i McGregor mogli zaraditi znatno više novca nego što su to učinili.

Službene brojke PPV prodaje još uvijek nisu poznate. Neki mediji špekuliraju s 4.7 milijuna prodanih PPV-ova što bi značilo da je skinut rekord dvoboja Mayweather vs. Pacquiao (4.4.), a drugi tvrde da je prodano tek 2.6 milijuna. Za službene brojke ćemo ipak morati pričekati još nekoliko dana.

Komentara 2

WI
Witman
12:17 29.08.2017.

Eto, opet lopovi ne daju ljudima da pošteno zarade. Di je lignja, di je ZAMP???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije