Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslavljeni trener za Max

MAX Osim: Modrić treba u veći klub, ali ne znači da bi prošao u Barci

'SPORT IVICA OSIM SNIMIO:Z.GRGIC'
''
04.04.2011.
u 11:19

Da biste izolirali Messija, trebate izolirati i Xavija, Iniestu i Danija Alvesa, ističe iskusni stručnjak

Ivica Osim (70) u intervjuu za sportski tjednik Max otvoreno je u Sarajevu govorio o sebi, Dinamu, Hrvatskoj, BiH...

– Mamić je napokon dobio trenera kakvoga je želio, koji može udariti šakom o stol, koji je hrabar. Tu hrabrost pokazao je u Parizu, kada je maknuo iz momčadi umjetnika Ronaldinha. Žrtvovao je sebe za dobro momčadi.

Žalite li zbog nečega u karijeri?

Žal za SP-om 1990.

– Žao mi je što Jugoslavija na SP-u u Italiji 1990. nije napravila više. To je bila izuzetna momčad, sastavljena od stvarno dobrih igrača koji su nogometnim znanjem mogli s lakoćom igrati kao Barcelona danas. Žao mi je što oni to nisu pokušali, ipak je individualizam prevladao.

Je li teže bilo biti jugoslavenskim izbornikom nego danas izbornikom Srbije, Hrvatske, BiH?

– Jest, jer svi ovi koje ste nabrojili pretendiraju na to da su najbolji na svijetu, a tada su bili svi zajedno - i isto su to mislili!

Je li Luka Modrić igrač za vrhunski europski klub?

– S obzirom na to koliko se piše o njemu, on bi trebao "prerasti" Tottenham jer taj klub nije među najboljima u engleskoj ligi. Onda bi bilo dobro da pokuša u nekom klubu koji je iznad Tottenhama. To ne znači da on nije dobar igrač, ali pitanje je kako bi se snašao, na primjer, u Barceloni.

Je li Barca najbolja momčad svih vremena?

Gruzija nije iznenađenje

– Prema ovome kako igraju nema dileme. I Messi je najbolji svih vremena, ovako kako sada igra. Hladnokrvan je, mentalno jak, sam dobiva utakmice...

Kao nekada Maradona, ali vi ste ga zaustavili u četvrtfinalu SP-a 1990.?

– Ja sam ga izolirao da što manje igra. A danas, da biste izolirali Messija, trebate izolirati još trojicu - Xavija, Iniestu i osobito Danija Alvesa. A to je nemoguće. No, Messi je najslabija karika u defenzivnom lancu Barce i ako se nađe netko tko će ga natjerati da ga ganja, umori, da mu se nametne, tada imate šansu.

Kako ste doživjeli šok Hrvata u Gruziji?

– Ma nije to bilo iznenađenje, normalno je da negdje kiksaš, pa u Europi sad ima 15 novih reprezentacija na kojima se možeš okliznuti. Taj šamar bit će dobra lekcija i vašim igračima ako su pametni, da se spuste na zemlju, a uvjeren sam da će biti bezbolan jer će se Hrvatska plasirati na EP - kaže Osim.

O Biliću i Hrvatskoj

"Biliću nije trebalo najavljivanje odlaska. Zašto bez veze "čačka mečku", ta najava remeti i sjajan ambijent, za koji je Bilić najzaslužniji. Hrvatska ima još dosta toga za reći...

Cijeli intervju pročitajte u sportskom tjedniku Max.

Komentara 5

NI
nidjomidjo
11:28 04.04.2011.

dobro je.izdržali ste jedan dan bez Modrića, ali već dva bi bila previše jel? A pametni, mudri Osim lijepo diplomatski odgovara, ono što većina ljudi vidi...

NI
nindža
11:34 04.04.2011.

modrić u dinamu i danjašni modrić nisu isti igrači. kod nas je bio strašno prodoran igrač koji je znao bez problema proći kroz trojicu i servirati loptu napadačima, dok su ga englezi pretvorili u tipičnog srednjaka koji pokreće napade iz dubine daleko od protivničkog gola. trebao bi se što prije maknuti s otoka i otići u španjolsku čiji je stil igre savršen za njega.

BO
bomba
12:09 04.04.2011.

Taj šamar bit će dobra lekcija i vašim igračima ako su pametni, da se spuste na zemlju, a uvjeren sam da će biti bezbolan jer će se Hrvatska plasirati na EP - kaže Osim. Zar nije dovoljan šamar izosta nak sa SP 2010

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije