Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi čovjek sportaša

Mateša: Huligane s krinkom navijača hitno odvojiti od sporta

Zlatko Mateša
Igor Kralj/PIXSELL
03.05.2010.
u 14:47

Nasilje, barbarstvo i divljačko ponašanje, tako u Hrvatskom olimpijskom odboru opisuju subotnja događanja na istočnoj i sjevernoj tribini Dinamova stadiona.

- Problem huliganizma može se riješiti isključivo potpunom primjenom Zakona o navijačima i njegovim pooštravanjem. Ovdje nema govora ni o navijačima ni poveznica sa sportom, to su naprosto huligani koji zloupotrebljavaju krinku bodrenja kluba. Za nas su navijači onih nekoliko tisuća koji bodre Medveščak ili CO Zagreb, i to bez ijednoga izgreda tijekom cijele sezone - kaže predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Prvi čovjek hrvatskih sportaša smatra da najveću štetu rade oni koji traže izgovore i psihološka opravdanja.

- Da netko napadne policajca ili običnog građanina, recimo na Zrinjevcu, nitko ne bi tražio alibije da se radi o kazališnom gledatelju, zaljubljenom u balet. Osudili bi to bez razmišljanja. Napasti policajca ili izvući nekoga iz automobila zbog registracija je nedopustivo.

- I ja sam šezdesetih bio član i navijač Dinama, na utakmice hodao na stajanje istok, bili smo vjerni, nikada nije bilo nikakvih problema.

HOO će podržati sve mjere Vlade i MUP-a, da se napokon huliganizam odvoji od sporta i kažnjava. Ako se problem napokon ne riješi, pitanje je samo dana kada će se to ponoviti.

Sve je u Fakovim rukama


Iako je najavljivano da će se nesvrstani biatlonac Jakov Fak odlučiti nakon kraja sezone pod čijom će se zastavom dogodine natjecati, tjedni prolaze, a razgovora još nema.

- Ovih dana naći ćemo se s Jakovom Fakom, čuli smo se prošli tjedan, bio je u Mrkoplju. O odgađanju nema nikakve riječi, sve ovisi o njegovu rasporedu.

Jeste li optimistični?

- Mi ćemo mu pokušati osigurati sve najbolje uvjete, znate da on ima status isti kao i Ivica Kostelić, a više od toga mi ne možemo. Želimo mu osigurati ono što on traži, no sve je zapravo u njegovim rukama.

Komentara 4

SB
sbb
17:41 03.05.2010.

janezu, da li vi i imate svoju zastavu? ako ne, ponesi si srpsku ili bosansku u JAR, ili mozes i sliku biljane plavsic... i uclani se konacno u zbunjenisrbin.com

DA
darkobbb
21:33 03.05.2010.

tok su u ovom slucaju bili huligan navijaci? gledatelji? maaaaaaaaa dajjjj pa murija se izivljava na ljudima tukli su i cure starce uglavnom sve cak i stolice i baklje bacali na djecu jel to normalno?????? nije nisu bbb huligani i i dok svi ne vide stvarne huligane ovo se nece rijesit ...

OB
-obrisani-
10:53 04.05.2010.

Zabranit sve navijacke udruge sirom cijel bivse sugojuge....Karte za utakmice prodavat samo uz osobne karte,pocetak pustanja na tribine pet sati prije utakmice,detaljnije pretrazivat i samo ulaz sa osobnomkartom i na utakmicu....Sve evidetirat pa ako dodje do izgreda zna se tkoe tko je gdje sjedio i tko je poceo sa *ra**em ...Kod onih koji su skloni izgredima ,postupat jos rigoroznije...Takvima zabranit dozivotni dolaz na utakmice,nek sjede doma pored Tv aparata ,nek se opijaju ,drogiraju ,medjusobno ubijaju,uglavnom da postene i normalne navijace ne ugrozavaju.... Pod uvjetno se nebi ni priblizit stadionu,a budu li to prekrsili,odmah u pritvor,i na prisilni rad, a ne da poreznik njegovo izlezavanje placa za njega... U Francuskoj su zabranjena navijacke udruge,Engleskoj i jos par zemalja,zasto se kod nas ne provede isti tretman...Adlesicka je kriva i nek snosi koncekvencije...htjela bit pametna ,ispala je totalno glupa da vise nije moguce biti gluplji nitko od nje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije