Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVALOSPJEVI NA SVE STRANE

Mate je odbio Hrvatsku iako ima naše državljanstvo, a sada je superheroj u svojoj domovini

Christian Pulišić
Foto: Instagram
1/9
23.02.2022.
u 10:11

- Chelsea ima četvoricu igrača koji mogu na dvije pozicije iza napadača. Pulišić je najkvalitetniji od njih. Bolji je od Masona Mounta, Ziyecha i Havertza - rekao je legendarni nogometaš Liverpoola Jamie Carragher

Europski prvak Chelsea sinoć je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na svom terenu svladao Lille s 2:0.

Sjajnu utakmicu odigrao je Christian Mate Pulišić (23) koji konačno bio u početnom sastavu londonske momčadi. Pulišić je dobar nastup okrunio u 63. minuti kada je zabio lijep gol nakon sjajne asistencije Kantea. Njegov gol pogledajte OVDJE.

- Chelsea ima četvoricu igrača koji mogu na dvije pozicije iza napadača. Pulišić je najkvalitetniji od njih. Bolji je od Masona Mounta, Ziyecha i Havertza - rekao je legendarni nogometaš Liverpoola Jamie Carragher te dodao:

- Po tehnici i kretanjima s loptom on je najbolji igrač kojeg sam vidio u dugo vremena. No, ne viđamo ga često. A to ima puno veze s njegovim ozljedama. Mislim da bi češće trebao biti u početnom sastavu.

Pulišić je ove sezone imao problema zbog zaraze koronavirusom i ozljedom gležnja, ali u posljednje vrijeme više igra. Njegovim sinoćnjim nastupom posebno su oduševljeni u SAD-u gdje ga pozorno prate. Sada su ga na američkom Twitter profilu Chelseaja nazvali Kapetanom Amerikom, superherojem nastalim u Marvelovom studiju. 

Napadač Romelu Lukaku sinoć je ostao na klupi, no zahvaljujući između ostalog i Pulišiću nije nedostajao na terenu.

- Danas smo željeli dobiti na intenzitetu, brzom nogometu i igri s loptom - objasnio je trener Chelseaja Thomas Tuchel.

Inače, Pulišić dolazi iz gradića Hersheyja u Pennsylvaniji, a nastupa za reprezentaciju SAD-a. No, po prezimenu je jasno da dolazi s ovih prostora. Pulišićev djed dolazi s jadranskog otoka Oliba i mladi nogometaš je po njemu dobio srednje ime - Mate

Ovaj je nogometaš uzeo hrvatsko državljanstvo kada je imao 17 godina i preselio se u Njemačku. Naša država tada je već bila članica Europske unije i Pulišić nije morao tražiti dozvolu za rad budući da je dobio putovnicu iz EU. No, za Hrvatsku nije želio igrati.

- Jednostavno, on je rođen i odrastao u SAD-u, on je Amerikanac i to nam nikad nije bilo upitno - rekao je jednom Pulišićev otac Mark.

Pulišić je nogometno ime stekao u Borussiji Dortmund, a onda za 66 milijuna eura prešao u Chelsea i tako postao najskuplji američki igrač u povijesti.

Dodajmo i da je sinoć Mateo Kovačić bio u početnoj postavi Chelseaja. No, početkom drugog dijela igru je napustio zbog ozljede u 50. minuti.  Teren je napustio šepajući i s bolnom grimasom na licu.

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
10:54 23.02.2022.

Svattko tko se ne osjeća Hrvatom iako vuće porijeklo nije mjesto u reprezentaciji.Široko mu polje.

PP
plavac plavi
18:52 23.02.2022.

Večernjakovci uživaju!!

DE
Demigodessnixie
15:43 23.02.2022.

Sretno mu bilo...neki zive u Hrvatskoj generacijama pa i dalje sanjaju o necem drugom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije