Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO TARABOCHIA

Mi častimo prijatelje kavom, a oni nas bodovima

10.02.2018.
u 11:58

Naravno da bi bod bio kao kuća kada u sastavu nema Hrstića, Miklavčiča, Lučina, kada više nema ni Skoka koji je otišao braniti u Sporting

Marko Tarabochia, nekadašnji rukometaš PPD Zagreba i reprezentativac Bosne i Hercegovine, pio je jutarnju kavu u Plocku čekajući svoje prijatelje iz Zagreba.

– U Wisli uz mene igraju i Šime Ivić i Lovro Mihić. Lijepo ćemo dočekati naše prijatelje iz Zagreba, počastiti ih kavom, a onda je red da i oni nas počaste – bodovima u današnjem susretu 11. kola skupine Lige prvaka – istaknuo je Tarabochia koji zbog ozljede nije igrao u prvoj utakmici u zagrebačkoj Areni koja je završena neodlučeno (28:28).

1/16

– U toj prvoj utakmici nedostajalo nam je nekoliko igrača. Sad smo kompletni. S obzirom na to da Poljska nije igrala na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj, mi smo već odigrati pet utakmica u drugom dijelu poljskog prvenstva. U nekim utakmicama morali smo igrati bez Ivića, Mihića, Žabića i Obradovića koji su bili na EP-u u sastavima Hrvatske, Slovenije i Srbije – rekao je Tarabochia.

Dvorana će biti puna

Spomenuta četvorka baš se i nije naigrala na EP-u. Mihić je za Hrvatsku igrao samo nekoliko minuta, a Ivić nije bio u konkurenciji. Žabić je samo malo igrao u obrani za Sloveniju, kao i Obradović za Srbiju.

– Moram priznati da smo lako i uvjerljivo krenuli u nastavku sezone. Treću momčad poljskog prvenstva nadigrali smo s desetak pogodaka prednosti – istaknuo je Marko.

Znači, u dobroj ste formi?

– Mislim da jesmo. Današnja je utakmica jako bitna objema momčadima. Ne pobijedimo li, propast će nam prilika da uđemo među 16 najboljih sastava Lige prvaka – naglasio je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Kakvo je zanimanje za današnju utakmicu?

– Mislim da će dvorana biti dobro ispunjena. Prima oko 4500 gledatelja. Navijači su prilično bučni, a jedino ne znam zašto se igra tako rano, već u 16 sati. Inače, sve svoje domaće utakmice igramo dva sata kasnije – zaključio je Tarabochia.

Zagrebašima će to biti treće gostovanje u Plocku kada je riječ o susretima u Ligi prvaka. I nijednom nisu izgubili. U sezoni 2008./2009. pobijedili su s 27:24, a prije dvije godine bilo je 23:23.

– Uh, bod bi bio velik kao kuća – kazao je Zlatko Saračević, trener PPD Zagreba.

Ostao samo Wichary

Naravno da bi bod bio kao kuća kada u sastavu nema Hrstića, Miklavčiča, Lučina, kada više nema ni Skoka koji je otišao braniti u Sporting. Eh, da je zagrebašima momčad iz 2009. godine koja je u Plocku pobijedila bez većih problema. Tada su u dresu zagrebaša igrali Kiro Lazarov, Domagoj Duvnjak, Manuel Štrlek...

Zanimljivo je da čak četvorica igrača iz te utakmice i danas nose dres PPD-a – Igor Vori, Zlatko Horvat, Josip Valčić i Tonči Valčić. A znate koliko je igrača Wisle iz te utakmice u današnjem sastavu? Samo vratar Marcin Wichary koji danas ima 38 godina.

Na utakmici u Zagrebu najbolji strijelac Wisle iz Plocka, sa pet pogodaka, bio je Lovro Mihić, također bivši zagrebaš.

– Motivacija nam je uvijek visoka bez obzira na suparnika, a golovi su rezultat momčadske igre. Najvažnije je pobijediti, bez obzira na individualni učinak – rekao je Lovro Mihić.

1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije