Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD Zagreb

Bolnica u 'kutiji': Saračević ostao na jednom desnom vanjskom pucaču

PPD Zagreb - Tatran
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/7
09.02.2018.
u 16:52

Zlatko Saračević, trener “plinara”, sve je samo ne sretan rosterom kojim raspolaže za ovo bitno gostovanje

Rukometaši PPD Zagreba danas ujutro otputovali su u Poljsku gdje će u subotu protiv domaće Wisle igrati utakmicu 11. kola skupine Lige prvaka. Zlatko Saračević, trener “plinara”, sve je samo ne sretan rosterom kojim raspolaže za ovo bitno gostovanje.

Matej Hrstić izgubljen je do kraja sezone. Na utakmici u Celju ustanovljena je ruptura prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena. Prve su prognoze oporavka do sedam mjeseci. No, nije to jedini problem. Na put neće ni Tin Lučin koji ima problem s lijevim skočnim zglobom. Bičanić se tek oporavio od bolesti. Nedostajat će nam rotacije u vanjskoj liniji, a možda i na crti jer Leon Šušnja cijeli tjedan nije također trenirao – rekao je Saračević dodavši:

Imam pravu malu bolnicu, ne na kraju dana, već u Kutiji šibica.

Nema ni Miklavčića?

– On je počeo trenirati, ali njegov povratak na parket očekujem tek krajem mjeseca. Jedva čekam da se vrati jer nam je bitan za igru u obrani. S obzirom na to da mu je bilo ozlijeđeno rame, ne očekujem da će tako brzo ući u šutersku formu – istaknuo je Sarač.

U prijevodu, ostali ste samo na jednom desnom vanjskom pucaču, Mariju Vuglaču?

– Da. Hrstić je jednu određenu minutažu mogao igrati na tom mjestu, ali sad ga nema. Možda će Vuglača, barem na nekoliko minuta, odmijeniti Josip Vekić, 2.10 metara visoki ljevak. Nažalost, Josip se tek vraća nakon ozljede zbog koje nije igrao ozbiljan rukomet dvije godine – rekao je Saračević.

Mario Vuglač bio je jedan od boljih pojedinaca u Celju.

– Kako je rekao trener, imamo puno problema s rosterom. Ali, to znači da mi koji smo spremni dajemo maksimum. Znam da ću morati igrati obranu i napad 60 minuta. Koliko sam spreman? Pa dok me ne uhvate grčevi. Srećom, grčevi su me uhvatili u Celju u posljednjih pet minuta kada je sve već bilo riješeno – istaknuo je Vuglač.

Za Poljake je subotnji susret izuzetno važan.

– Ako žele ostati u utrci za mjesto koje vodi u osminu finala, morat će nas pobijediti. No, tu se i nas nešto pita. Za razliku od one zagrebačke utakmice koja je završila bez pobjednika, oni su kompletni, nemaju nijednog ozlijeđenog igrača. Mi smo pak jači za Domagoja Pavlovića, ali i Urha Kastelica koji je trenutačno u jako dobroj formi – kaže Saračević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije