Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNI NAPADAČ

Marić otišao u Monzu, Osijeku rekordan iznos

08.08.2020.
u 23:39

Osijek je na milijunskom dobitku, ali nedostajat će mu Marićevi golovi (a zabio ih je ukupno 53 u 113 nastupa).

Silvio Berlusconi i Adriano Galliani zajedno su stvorili veliki Milan, njihova tri desetljeća na San Siru pamtit će se kao najslavnija u klupskoj euri s pet osvojenih Liga prvaka i osam naslova u Serie A. Nakon što su rossonere prepustili drugima, prihvatili su se još jednog nešto manje glamuroznog izazova nakon kojeg bi ih nogometna povijest mogla još po nečemu pamtiti.

Željeli ga i Rangersi

Preuzeli su Monzu, klub koji postoji 107 godina, ali nikada nije igrao u Serie A. Prvi korak prema cilju ostvaren je nakon što je ove sezone osiguran povratak u drugoligaški rang nakon čak 20 godina provedenih u nižim ligama, a već u sljedećoj planira se konačni iskorak.

Monza će Serie A napasti golovima Mirka Marića kojeg je Osijek prodao za rekordan iznos u klupskoj povijesti – 6,5 milijuna eura uz postotak od idućeg transfera. Interes talijanskog drugoligaša za najboljeg strijelca bijelo-plavih traje već neko vrijeme, doduše činilo se kako su ispali iz utrke za potpis nakon što su se u nju uključili Glasgow Rangersi, kijevski Dinamo i turski Fenerbahçe. Međutim Berlusconijev klub, iako po imenu autsajder u ovom društvu, dao je ponudu koju trofejna konkurencija nije mogla pratiti.

– Na transferu smo radili mjesecima – otkrio je sportski direktor Monze Filippo Antonelli.

Monza je novcem potvrdila velike ambicije, ovog ljeta, i prije posla s Osijekom, već su potrošili osam milijuna eura na pojačanja, a za najboljeg strijelca bijelo-plavih isplatit će najveću odštetu u klupskoj povijesti. Berlusconi ima iskustva s predstavljanjem zvučnih pojačanja pa je i Marićev transfer odradio sa stilom – po njega je poslao svoj privatni zrakoplov. Hrvatski nogometaš i potencijalni reprezentativac u Italiju je stigao kao prava zvijezda, a njegov dolazak praćen je i u prijenosu Facebook stranici posvećenoj klubu. Pred novinare koji su ga čekali u milanskoj zračnoj luci izašao je ogrnut šalom novog kluba uz standardni nastupni govor.

Sretan sam što sam ovdje. Želim pomoći klubu da izbori Serie A – kazao je.

 Osijek je na milijunskom dobitku, ali nedostajat će mu Marićevi golovi (a zabio ih je ukupno 53 u 113 nastupa). U prošloj sezoni bio je pak “supotpisnik” više od polovice pogodaka bijelo-plavih, njih čak 26 od 47 – zabio ih je 20, a još šest puta asistirao suigračima.

Uzlazni trend transfera

U Gradskom vrtu je Marićevom prodajom nastavljen uzlazni trend rasta vrijednosti transfera. Naime, svaki je iznosom nadmašio onaj prethodni. Prvi milijun je donio je Andrej Lukić transferom u portugalsku Bragu, onda je Mateo Barać završio u bečkom Rapidu za 1,3 milijuna eura, u škotskog velikana Glasgow Rangerse transferirani su Borna Barišić (2,45 milijuna eura), a nakon njega i Eros Grezda (2,7 milijuna). Reprezentativac BiH Haris Hajradinović prodan je u tursku Kasımpaşu za 2,5, a Robert Mudražija u danski Kopenhagen za 2,7 milijuna, obojica uz udio u budućem transferu. Uslijedio je transfer Boška Šutala u Atalantu za pet milijuna eura uz postotak iduće prodaje, a taj iznos sada je nadmašio Marić. Zaključno s prodajom Mirka Marića Osijek je u prethodne dvije i pol godine transferirao nogometaše za nešto više od 24 milijuna eura uz potencijalnu zaradu od još nekoliko milijuna na njihovim budućim transferima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije