Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTPUTOVALI U BEOGRAD

Marcelić: Virus i potresi utjecali su na nas, no branit ćemo naslov raspored

14.01.2021.
u 12:33

- Oscilacije u našoj igri objašnjavam upravo tom nemogućnošću mirnog rada. No ništa se dramatično nije dogodilo, za predolimpijski turnir u Rotterdamu ćemo jamačno se bolje pripremiti – odgovorio je Marcelić

Vaterpolisti Mladosti otputovali su jučer autobusom u Beograd gdje ih od danas do nedjelje očekuje nastup na kvalifikacijskome turniru Regionalne lige.

U četiri dana žapci će odigrati pet utakmica, što će biti prilično naporno, no kako njima, tako i drugima. Mogu li mladostaši obraniti naslov među regionalcima, pitali smo vratara i kapetana Mladosti Ivana Marcelića.

– Da, mi branimo naslov, ali kao što vidite, puno toga je novoga. Promijenio se sustav natjecanja, pandemija koronavirusa ostavlja traga, a nas su pogodili i potresi. Sve to malo nas je poremetilo u radu i pripremama, ali nosimo se s tim, ozračje u momčadi je izvrsno i svi smo zdravi, što je najvažnije – kaže Marcelić (26).

Jadran najneugodniji

Suparnici Zagrepčana u Beogradu bit će splitski Jadran, riječko Primorje te srpski klubovi Crvena zvezda, Partizan i Šabac. Za prolazak treba osvojiti jedno od prva dva mjesta, koga mladostaši smatraju najvećim konkurentom?

Splitski Jadran bit će najneugodniji, ali ni sa Zvezdom neće biti lako. Kao ni s ostalima. Bit će to zahtjevan turnir, i u psihološkom i u tjelesnom smislu. No mislim da smo prethodnih dana dobro trenirali i da smo spremni na ono što nas očekuje – napomenuo je kapetan Mladosti.

Kvalitete Jadrana se znaju (u međuvremenu se pojačao Zovićem), a kad su u pitanju srpski klubovi, Crvena zvezda je prije nekoliko dana osvojila Kup Srbije, svladavši u finalu kragujevački Radnički (nakon izvođenja peteraca), a u polufinalu Partizan.

No, Partizan se u međuvremenu pojačao srpskim reprezentativcem Stefanom Mitrovićem...

– Da, to pokazuje da su suparnici jako dobri, ali mislim da mi sa svojom kvalitetom moramo izboriti prolazak, po mogućnosti s prvog mjesta. Jasno, uz toliko utakmica u kratkom razdoblju svašta se može dogoditi, moguća su i iznenađenja, ali vjerujemo u plasman na završni turnir u Zagrebu.

Marcelić je dosad bio standardni reprezentativac, ali nije ga bilo u Segedinu gdje Hrvatska nije prošla u kvalifikacijama za Svjetsku ligu. Kako gleda na naše sedmo mjesto?

– Naravno da mi je žao što nisam bio tamo, ali takva je bila izbornikova odluka i ja tu nemam što ni dodati ni oduzeti. Nije lijepo biti sedmi, ali zbilja su sve ove nesreće ostavile traga, imali smo planirana četiri okupljanja, a nismo do kraja odradili nijedno.

Oscilacije u našoj igri objašnjavam upravo tom nemogućnošću mirnog rada. No ništa se dramatično nije dogodilo, za predolimpijski turnir u Rotterdamu ćemo jamačno se bolje pripremiti – odgovorio je Marcelić.

Danas, prvoga dana beogradskog turnira, raspored je sljedeći: Primorje EB – Partizan (17), Jadran (S) – C. zvezda (18.50) i Mladost – Šabac (20.40). Izravni prijenos je na SportKlubu.

Šabac - Mladost četvrtak, 20.40 sati

Mladost - Partizan petak, 17

Mladost - Primorje subota, 12.10

Mladost - Jadran Split subota, 20.40

Crvena zvezda - Mladost nedjelja, 11.50

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije