Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANI NOGOMET

Žestoka utrka za Englesku se nastavlja. Arsenal novom pobjedom izbio na prvo mjesto

Premier League - Arsenal v Brentford
Foto: David Klein/REUTERS
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.03.2024.
u 22:58

U prvom subotnjem ogledu 28. kola španjolske La Lige nogometaši Valencije su na domaćem terenu, na Mestalli, s minimalnih 1-0 svladali Getafe. Nogometaši Real Sociedada dva su puta bili u zaostatku na gostovanju kod Granade u 28. kolu španjolske La Lige, ali su uspjeli na kraju osvojiti tri boda pobjedom 3-2. Nogometaši madridskog Atletica odigrali su vrlo lošu utakmicu na gostovanju u Cadizu, u sklopu 28. kola te je domaćin slavio s 2-0

U prvoj utakmici 28. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na svom Old Traffordu svladao Everton sa 2-0 (2-0). Oba gola domaći su postigli iz kaznenih udaraca, prvoga je realizirao Bruno Fernandes (12-11m), a drugog Rashford (36-11m).

Crvenim je vragovima ovo bila 41. pobjeda protiv Evertona. Time su postavili novi rekord Premier lige. Najveći je to broj pobjeda koje je jedan klub postigao nad drugim. Zanimljiv je i podatak kako je Everton protiv Uniteda ove sezone imao čak 47 udaraca prema golu, ali nije zatresao mrežu. Prvi susret, onaj u studenom, završio je rezultatom 3-0. Šesti United sada ima 47 bodova, dok je Everton 16. sa 25 bodova.

GALERIJA Kane odveo Bavarce u četvrtinu finala. Lazio pao u Muchenu (3-0)

Premier League - Arsenal v Brentford
1/7

Nogometaši Arsenala prenoćit će na prvom mjestu ljestvice engleskog prvenstva zahvaljujući teško izborenoj domaćoj 2-1 (1-1) pobjedi protiv Brentforda u susretu 28. kola. Arsenal je dominirao tijekom čitavog susreta, poveo golom Roea (19) koji je glavom svladao Flekkena, ali je zbog pogreške vratara Ramsdalea, koji je na samom kraju prvog poluvremena previše oklijevao, pa je Wissa (45+4) uklizavanjem blokirao njegov pokušaj ispucavanja Brentford uspio poravnati.

Tih 1-1 stajalo je sve do 86. minute kada je Havertz (86) još jednom nadvisio gostujuću obranu i donio veliko slavlje na Emiratesu. Arsenal sada ima 64 boda, jedan više od Liverpoola, a dva više od trećeg Manchester Cityja koji igraju međusobno u nedjelju. Arsenal bi u slučaju remija u tom dvoboju ostao na vrhu, u suprotnom prvo će mjesto preuzeti pobjednik utakmice na Anfieldu.

VEZANI ČLANCI:

Valencija svladala Getafe

U prvom subotnjem ogledu 28. kola španjolske La Lige nogometaši Valencije su na domaćem terenu, na Mestalli, s minimalnih 1-0 svladali Getafe. U tvrdom ogledu pobjednički pogodak je postignut krajem prvog poluvremena, a strijelac je u 40. minuti bio Hugo Duro. Za Valenciju je ovo prva prvenstvena pobjeda nakon tri utakmice u nizu u kojima je jednom izgubila, a dva puta remizirala. Ovom pobjedom Valencia je napravila jedan korak naprijed na ljestvici te je trenutačno osma, dok je Getafe ostao na 11. mjestu.

Nogometaši madridskog Atletica odigrali su vrlo lošu utakmicu na gostovanju u Cadizu, u sklopu 28. kola španjolske La Lige te je domaćin slavio s 2-0. Cadizu je to bila tek treća prvenstvena pobjeda ove sezone, odnosno, prva nakon 1. rujna prošle godine kada su na svom stadionu bili bolji od Villarreala. Unatoč osvajanju tri boda Cadiz je ostao na 18. mjestu ljestvice. Atletico je i dalje četvrti. Junak domaće pobjede bio je Juanmi, strijelac oba pogotka. Prvog je postigao u 24. minuti, dok je neočekivano slavlje Cadiza potvrđeno u 64. minuti golom za 2-0.

Nogometaši Real Sociedada dva su puta bili u zaostatku na gostovanju kod Granade u 28. kolu španjolske La Lige, ali su uspjeli na kraju osvojiti tri boda pobjedom 3-2. Albanski nogometaš Mirto Uzuni, nekadašnji igrač hrvatskog prvoligaša Lokomotive, tresao je gostujuću mrežu u 21. minuti iz jedanaesterca za 1-0 te u nadoknadi prvog dijela za 2-1 Granade.

VEZANI ČLANCI:

Prednost domaćina poništavali su Sadiq u 33. za 1-1 te Le Normand u 80. minuti za 2-2. Na kraju su gosti uzeli sve pogotkom Andre Silve u 85. minuti. S tom pobjedom Real Sociedad se popeo na šesto mjesto ljestvice, dok je Granada i dalje u vrlo opasnoj situaciji na pretposljednjem mjestu.

Nogometaši madridskog Atletica odigrali su vrlo lošu utakmicu na gostovanju u Cadizu, u sklopu 28. kola te je domaćin slavio s 2-0. Cadizu je to bila tek treća prvenstvena pobjeda ove sezone, odnosno, prva nakon 1. rujna prošle godine kada su na svom stadionu bili bolji od Villarreala. Unatoč osvajanju tri boda Cadiz je ostao na 18. mjestu ljestvice. Atletico je i dalje četvrti. Junak domaće pobjede bio je Juanmi, strijelac oba pogotka. Prvog je postigao u 24. minuti, dok je neočekivano slavlje Cadiza potvrđeno u 64. minuti golom za 2-0.

U nedjelju se igraju sljedeće utakmice: Alaves - Rayo Vallecano, Las Palmas - Athletic, Real Madrid - Celta i Betis - Villarreal, dok je u ponedjeljak na rasporedu zadnja utakmica, a sastaju se Almeria - Sevilla.

VIDEO Ivana Knoll se pohvalila novim poslovnim uspjehom: 'Ti si najbolja!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije