Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za Mozzartsport

Mamić: Prosinečki će biti izbornik, a Hrvatska nije smjela reći \"da\" EU

Zdravko Mamić (1)
Pixsell
17.04.2012.
u 12:06

Izvršni predsjednik Dinama istaknuo je kako je Prosinečki za njega apsolutno trenersko otkriće

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić bio je gost srpskog portala Mozzartsport gdje je odgovarao na pitanja čitatelja. No, prije nego što mu je itko uspio postaviti pitanje, sam se potrudio iznijeti neka svoja (politička) stajališta.

– Dok smo mi ovdje šetali iz jedne republike u drugu bez putovnica i kontrola, oni su bili razjedinjeni. Sada oni nemaju granice, a mi, ovako razjedinjeni i oslabljeni, žurimo im u zagrljaj. Baš smo se zaje... – rekao je Mamić i pojasnio da je nezadovoljan što su Hrvati na referendumu rekli "da" Europskoj uniji.

On smatra kako je Jugoslavija bila Europska unija prije Europske unije.

A onda je uslijedilo "rešetanje" posjetitelja Mozzartsporta.

Na pitanje kako uspijeva tako skupo prodavati igrače, Mamić je rekao:

– Dva su razloga tome. Dinamo je uspio doći na visoku razinu, osvaja titule, igra u Europi, a važan je i učinak reprezentacije koja stalno igra na velikim natjecanjima. A tu su i moje neizostavne sitne tehnike i taktike... Treba naučiti novinarima i menadžerima što duže govoriti: "Ne, nije na prodaju". Sve dok cijena ne poraste na odgovarajući iznos. Ta se taktika za nas pokazala izuzetno uspješnom i koristit ćemo je i dalje.

Progovorio je Dinamov gazda i o regionalnoj ligi.

– Samo je jedna prepreka osnivanju takve lige – navijački huliganizam! I slabost i odgovornost vlasti da se s tim problemom obračunaju. Sve druge logike, sportske i gospodarske, na strani su osnivanja lige. Nogomet je biznis i spektakl, ali ne u zemljama bivše Jugoslavije. A sport se zasniva na adrenalinu i neizvjesnosti. Ni toga nema kod nas.

Namještaju li se u Hrvatskoj i Srbiji utakmice i kako to iskorijeniti?

– Svi mi imamo objektivne probleme. Neimaština je velika, a 90 posto problema u nogometu proizlazi iz nedostatka novca. Ali, to nije alibi da se iz sporta ne odstrani kladioničarska mafija.

Kad ćete dovesti nekog igrača iz Srbije u Dinamo?

– Kad agresivna manjima postane manjina koja šuti i ne bude stvarala neugodnosti svima. Ja nemam ništa protiv igrača iz Srbije ili srpskih korijena, ali zašto ih izlagati neugodnostima. Pa mi imamo problema kad dovedemo igrača iz Splita.

Je li istina da ste Roberta Prosinečkog željeli na klupi Dinama?

– Robi će sigurno biti trener Dinama i izbornik Hrvatske! Tu nema dvojbi, pogotovo nakon boravka u Zvezdi. Ugodno me iznenadio. To mu je bila odlična odluka i rejting mu je samo porastao. On je apsolutno trenersko otkriće, a što se tiče naših želja za njegovim dovođenjem, to je više bilo očijukanje nego konkretni razgovor.

Tko će iz naše skupine izboriti SP u Brazilu?

–  Volio bih da to budu Hrvatska i Srbija. Jedna izravno, druga kao najbolja drugoplasirana momčad ili kroz dodatne kvalifikacije. Ali skupina je teška i složena.

Navijate li za Srbiju u međunarodnim utakmicama?

– Uvijek! Samo ne kad igra s Hrvatskom. Ne bih se nikad radovao porazu Srbije.

Tko je najveći klub s prostora bivše Jugoslavije?

– Crvena zvezda, barem po trofejima.

Biste li podržali zajedničku kandidaturu Srbije, Hrvatske ili eventualno BiH za Euro 2020. godine?

– To je nerealno – zaključio je Mamić.

Ključne riječi

Komentara 29

TO
Toni50
12:18 17.04.2012.

Mamić: Prosinečki će biti izbornik, a Hrvatska nije smjela reći \"da\" EU - Pravo na mišljenje - demokratija !

DA
danijel00
12:20 17.04.2012.

Inače, sve mogu shvatit, čak i da \"Dinamo ima rezultat\", ajde, nekako. Ali neke stvari ne mogu.Jel on govori \"nećemo micat Bilića, idemo na Euro\" pa ga se ne makne, ili ja? Mislim, kako je moguće da glavni čovjek Dinama bude ujedno i glavni čovjek HNS-a? Valjda svi vidimo Vlatkove automatizirane odgovore kao da ga se ništa ne tiče, Zorko je sav misteriozan, a Mamić obavještava javnost kad će Marković otić, kad će Bilić otić, o kome se razmišlja kao nasljedniku, itd.taj segment mi nikako nije jasan, da netko to gleda, čita, sluša zdravim očima, ušima i mozgom i misli si \"pa tu je sve ok\"

AL
AlanFord
12:31 17.04.2012.

Nezadovoljan je jer neće viš moći muljati po babi stričevima i rođacima. Još i prodaje floskula propale države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije