Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentar Karlo Ledinski

Mamić ih je pokušao uništiti, radio im nevjerojatne stvari, a sad su ispisali najljepše slike ZG sporta

Futsal Dinamo je u Draženovu domu pobijedio Olmissum i osvojio prvi naslov prvaka Hrvatske
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
30.05.2023.
u 08:48

Ti "klošari, nesposobnjakovići i huligani" iz Futsal Dinama pokazali su svima što je ljubav prema plavoj boji i kako članski model može savršeno funkcionirati

Mnogi su jučer u dvorani Dražena Petrovića komentirali: "Ovo je bolje i od Cibone 80-ih, i od Badela 90-ih, Zagreb takvu atmosferu u nekoj od kultnih dvorana još nikad nije doživio". Nestvarne su se slike jučer odvijale u kultnoj Ciboni na proslavi naslova prvaka Futsal Dinama. U dvoranu zaista više nije mogla stati ni igla, više od 5000 navijača natiskalo se na tribinama i proslavilo titulu Futsal Dinama u četvrtoj utakmici finala protiv omiškog Olmissuma. Bez i najmanjeg incidenta, bez ijedne kovanice ili pive na parketu tijekom cijele utakmice, bez ijednog ružnog povika prema rivalima iz Omiša.

Prije 13 godina Mamićev vjerni podanik Miroslav Rožić izrekao je jednu od najružnijih rečenica tijekom rata s plavim navijačima. Poručio je Bad Blue Boysima: "Ovo je naš Dinamo, a ne od ovih navijača vani. Oni neka si osnuju svoj Dinamo!". Navijači su ga, nažalost, morali poslušati, jer Dinamo je tada bio Mamićev, potpuno otuđen od pravih navijača.

GALERIJA Navijači slave Dinamo: Nevjerojatna atmosfera za prvi naslov u povijesti

Futsal Dinamo je u Draženovu domu pobijedio Olmissum i osvojio prvi naslov prvaka Hrvatske
1/9

U ožujku 2012. osnovan je tako Futsal Dinamo, a iako su mu tijekom godina mnogi podmetali noge i ismijavali ga, danas je taj klub prvak Hrvatske u sportu koji u našoj zemlji, odnosno cijelom svijetu doživljava ekspanziju. Uostalom, futsal je ove sezone drugi najgledaniji sport u Hrvatskoj.

A ti dečki, kako su ih Mamić i njegovi poslušnici pogrdno nazivali "klošari, nesposobnjakovići, huligani", pokazali su svima kako se vodi klub po članskom modelu, kako se po tom modelu može postati najuspješniji u Hrvatskoj, brojnim podmetanjima unatoč. Ali od prvog naslova važnije je što su se na tribine vratili sve generacije dinamovaca, što je jučer u Ciboni bilo puno djece koji su, baš poput malih Bad Blue Boysa, s ramena svojih roditelja tijekom cijele utakmice skandirali plavim dečkima.

VEZANI ČLANCI:

I ta djeca dobila su uzore u Postružinu, Periću, Čekolu, Novaku, baš kao što ih imaju u Liviju, Petkoviću, Ademiju, Oršiću... Mamićeva tiranija dobrim je dijelom uništila jednu mladu generaciju novih navijača, no jučerašnje scene iz Cibone pokazale su da je ljubav prema plavoj boji jača i od međugorskog bjegunca, dugogodišnjeg vladara Dinama i njegovih poslušnika koji su godinama pokušavali pokazati da su iznad navijača i kluba.

Futsal Dinamo nastao je u prkos Mamiću koji je otuđio maksimirski klub, no Futsal Dinamo sada više nema funkciju prkosnog kluba, već je postao spona u ljubavi između "malog" i "velikog" Dinama. Jer ta oba Dinama opet su navijačka, i vjerujemo da se više nikad neće dopustiti pojava nekog novog Mamića, koji je godinama pokušavao uništavati, zatirati tu ljubav prema plavoj boji.

Šimić, Bišćan i neki drugi novi dečki koji će stići u Maksimirsku 128 zalog su da likovima poput Mamića više nikada neće biti mjesta među najvećom svetinjom zagrebačkih navijača. I da se igračima velikog Dinama više nikada neće braniti dolazak na utakmice Futsal Dinama.

VIDEO Već je pola sata prije utakmice dvorana bila puna, a među navijačima bila su i poznata lica

Komentara 5

JU
juma
10:51 30.05.2023.

Baš me zanima kako bi se postavili kada bi u Dinamo došao neki strani investitor, recimo bogati Amerikanac i počeo kao vlasnik sprovoditi svoju politiku?

DR
Draconic5
14:06 30.05.2023.

Bitno je napisati nešto protiv Mamića. To mu dođe kao "daily quote".

Avatar Dars
Dars
09:49 30.05.2023.

Nije usporedivo biti uspješan u nogometu i futsalu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije