Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do prvaka i dalje

Kapetan Dinama: 'Nekoliko puta sam se naježio kad sam pogledao tribine'

Futsal Dinamo je u Draženovu domu pobijedio Olmissum i osvojio prvi naslov prvaka Hrvatske
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
30.05.2023.
u 00:13

U sjajnoj atmosferi, pred 5000 navijača, Futsal Dinamo pobijedio je omiški Olmissum s 3:1 i osvojio naslov. Zašto ne i Ligu prvaka. Teško da ijedna europska momčad ima ovakvu atmosferu, a s ovako divnim navijačima sve je moguće, pa i osvajanje Lige prvaka

Futsal Dinamo je novi prvak Hrvatske. U četvrtoj utakmici finalne serije za prvaka Hrvatske u futsalu, Dinamo jeu dvorani Dražna Petrovića pobijedio Olmissum s 3:1 i tako zaključio seriju s 3:1 u pobjedama. Strijelci za Dinamo bili su Postružin, Perić i Novak, a za goste Kuraja. Naslov je vraćen u Zagreb nakon šest godina, a Futsal Dinamo upisao se kao 12. klub koji je osvojio pobjednički pehar na kraju sezone. Ali i šesti klub iz Zagreba koji se može pohvaliti da je bio prvak Hrvatske. Prije njih naslove su osvajali Uspinjača (četiri puta), Promet Orkan (dvaput), Glama (dvaput), Nacional (pet outa) i Alumnus.

Nismo htjeli u Omiš

A naslov je Dinamo osvojio u ludoj atmosferi, pred 5000 navijača koji nisu prestali navijati sat i 45 minuta koliko je utakmica trajala (op.p. svaki prekid se štopalo vrijeme). Bila je to atmosfera kao nekada kada je Cibona osvajala Kup prvaka ili kada su rukometaši PPD Zagreba igrali finale Kupa prvaka u Ledenoj dvorani. Navijalo je sinoć i staro i mlado. Vidjeli smo na tribinama djevojčice, dječake, mladiće, muškarce i žene srednjih dobi, ali i veterane. A ti veterani navijali su za Dinamo u velikom nogometu, navijali su za boje svog kluba u Beogradu, Kruševcu, Sarajevu, Tuzli, Zenici, Novom Sadu. Prošli su navijačko sito i rešeto u ligi bivše Jugoslavije i sada su došli još jednom poderati svoja grla. U njihovo vrijeme, kada su odlazili na utakmice velikog nogometa, futsal nije ni postojao. Bila je to strana riječ.

GALERIJA Dinamo Futsal izborio prvi naslov prvaka u svojoj povijesti

Futsal Dinamo je u Draženovu domu pobijedio Olmissum i osvojio prvi naslov prvaka Hrvatske
1/23

Na tribinama je bilo i puno poznatih lica. U futsalu su uživali Dario Šimić, Tomislav Svetina, izbornik futsal reprezentacije Mavrović, Velimir Zajec, Andrej Kramarić. Builo je tu i ozbiljnih poslovnih ljudi koji su si dali oduška. Ponijelo ih navijanje i vidjeli smo ih u ponešto drugačijem izdanju. Neka, svi koji vole Dinamo jučer su imali što slaviti. I pazite, nije zabilježen niti jedan incident na tribinama, navijači nijednim slovom nisu vrijeđali goste. Navijali su za svoje i to je za svaku pohvalu. Za razliku od treće utakmice na parket se nisu bacale kokice, čaše s pivom i vodom. Svaka čast. Navijači i organizacija utakmice za čistu peticu. Naravno i igrači.

- Što sad pametno reći kada su emocije na vrhuncu? Bili smo jako nervozni između treće i četvrte utakmice. Prvi ja koji uskoro puni 40 godina, a ne bih smio...Svi smo jedva čekali da počne utakmica, svi smo žarko željeli taj naslov i nikako se nismo htjeli dovesti u situaciju da moramo u Omiš, na petu utakmicu. Kad je krenulo finale, nestalo je nervoze. Kada pogledamo cijelu novu sezonu mogu samo reći da smo naslov osvojili sto posto zasluženo – rekao je najiskusniji igrač Futsal Dinama, Tihomir Novak.

VEZANI ČLANCI:

Atmosfera?

- Možda smo prema van izgledali mirni, ali kuhalo je u nama. Kako neće kada vidite ovako velik broj navijača koji nisu štedjeli ni grla ni dlanove. Na zagrijavanju sam se par puta naježio. Kad je počela utakmica morali smo se koncentrirati, morali smo zaboraviti navijače, morali smo ostaviti emocije po strani.

Sljedeće godine Liga prvaka?

- Uh, ne znam. Oba koljena su mi u jako lošem stanju. Nadam se da će biti dobro, ali ako će me boljeti onda nema više smisla igrati – zaključio je Novak.

Luka Perić postigao je strašan pogodak volejem, za vodstvo do 2:0. Možda je to bio i prelomni trenutak susreta...

Liga prvaka, zašto ne?

- Kada sam ove sezone došao u Dinamo rekao sam da ćemo osvojiti naslov. Obećanje ispunjeno. Moram se zahvaliti ovim divnim navijačima. Bez njih bi teško do naslova – istaknuo je Perić.

Matija Đulvat, trener Futsal Dinama, primao je čestitke sa svih strana.

- Uživamo u ovim trenucima. Bila je teško, mislim da smo odigrali svoju najbolju utakmicu u finalnoj seriji. Na kraju, kod 3:0 su nas malo ponijele emocije pa su gosti postigli pogodak. Ali, brzo smo došli sebi. Mislim da ćemo ovaj naslov slaviti dva, tri dana. Zaslužili smo – rekao je Đulvat.

Osvojili ste naslov kao igrač i sada kao trener. Ima li još nešto?

- Uvijek ima. Primjerice, Liga prvaka – rekao je Đulvat.

Zašto ne i Liga prvaka. Teško da ijedna europska momčad ima ovakvu atmosferu, a s ovako divnim navijačima sve je moguće, pa i osvajanje Lige prvaka.

VEZANI ČLANCI:

Futsal Dinamo osnovan je 21. ožujka 2012. godine. Prvi predsjednik kluba bio je Matija Đulvat, a trener Mate Čuljak. U proljeće 2014. godine pripadnici navijačke grupe NK Dinama, Bad Blue Boysi, došli su na ideju osnivanja vlastitog malonogometnog kluba kako bi se na njegovim utakmicama okupljali navijači Dinama i kako bi se nastavila tradicija navijanja za Dinamo u Zagrebu, s obzirom na to da su, u tom periodu, represija i veliki broj zabrana udaljili mnoge Dinamovce sa stadiona Maksimir. I brzo je pao dogovor dvojca Đulvat-Ćuljak s navijačima. I devet godina kasnije Futsal Dinamo je prvak...

VIDEO Navijači istrčali na terenu u Draženovom domu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije