Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEBI 20. siječnja 1985.

Maldini: Prvi kontakt s loptom bio je katastrofa

Paolo Maldini
Pixsell/Reuters
19.01.2010.
u 17:53

Dana 20. siječnja 1985. godine veliki Paolo Maldini kao 16-godišnjak je upisao prve minute u seniorskom sastavu Milana pod vodstvom švedskog trenera Nielsa Liedholma.

Dogodilo se to na sutrašnji dan prije točno 25 godina na gostovanju kod Udinesea u Udinama. Na početklu drugog poluvremena zamijenio je ozlijeđenog Sergija Batistinija na mjestu desnog beka.

- Na poluvremenu me trener Liedholm pozvao na stranu i rekao: "Momak, ulaziš. Nemoj previše razmišljati, sjeti se koliko je ovaj posao lijep i zabavljaj se"! Te sam se maksime nastojao držati tijekom cijele svoje karijere - prisjeća se Maldini te nastavlja:

- Bilo je prokleto hladno i poprilično mračno, iako je još bio dan. Iza gola bila je hrpa snijega. Moj prvi kontakt s loptom bio je katastrofa. Nisam imao hrabrosti krenuti prema naprijed i odlučio sam vratiti loptu golmanu, koji je tada smio uzeti je u naručje. Nažalost, odigrao sam je prekratko i golman je morao propišati krv da bi došao do nje i uhvatio je prije suparničkog napadača.

Tog je dana krenula jedna iznimna profesionalna karijera, duga 24 godine, svo vrijeme u Milanu. Osvojio je tri naslova svjetskoga klupskog prvaka, sedam naslova talijanskog i pet europskog prvaka, a 12 je godina bio Milanov kapetan.

Odigrao je 56 gradskih derbija s Interom, 126 utakmica za reprezentaciju, 161 utakmicu u europskim kupovima i 1041 utakmicu sveukupno. Skupio je na travnjaku 90.499 minuta i igrao protiv ukupno 2156 suparničkih igrača.

Kad ga danas pitaju tko je bio najbolji nogometaš svijeta njegova vremena, Maldini kaže:

- Maradona. Volio bih da je igrao sa mnom u Milanu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije