Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKORDER HOFFENHEIMA

Majstor Kramarić postigao svoj stoti pogodak u ligama Petice! Pogledajte kako je ušao u legendu

Bayern Munich - TSG 1899 Hoffenheim
Foto: Sven Hoppe/DPA
1/4
06.05.2023.
u 17:37

Uz Andreja samo još dvojica legendarnih hrvatskih nogometaša dosegnula su brojku od 100 pogodaka u najjačim ligama: Josip Skoblar i Davor Šuker

Majstorski izvedenim kaznenim udarcem u 41. minuti, u utakmici 31. kola Bundeslige s Eintrachtom iz Frankfurta (3:1), 31-godišnji hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić dosegnuo je zadivljujuću golgetersku brojku: 100 pogodaka u ligama Petice! Protiv Eintrachta je igrao do 78. minute, kada ga je zamijenio Dolberg.

Pogledajmo Kramarićevu faktografiju u najjačim ligama Europe: prva dva pogotka u njima postigao je u dresu engleskoga Leicester Citya u proljetnom dijelu prvenstva 2014./2015., a preostalih 98 u majici bundesligaša Hoffenheima, za kojega kontinuirano nastupa od siječnja 2016. godine. Svoj prvi pogodak za Hoffenheim postigao je 13. veljače 2016. godine na gostovanju kod Werdera u Bremenu. Trener mu je bio Julian Nagelsmann.

>> VIDEO POGOTKA POGLEDAJTE OVDJE

Najefikasnija Kramarićeva sezona u Hoffenheimu bila je 2020./2021. u kojoj je postigao 20 pogodaka u Bundesligi (25 u svim natjecanjima), a u ovoj je za sada na 10 pogodaka.

Kramarićeva stotka ima iznimnu vrijednost na nekoliko razina. Na primjer, Andrej je u subotu postao tek treći hrvatski nogometaš koji je u najjačim nacionalnim europskim ligama postigao sto pogodaka, a jedini od te trojice nije klasični napadač. Najefikasniji i još dugo, dugo nedostižan legendarni je zadarski topnik Josip Skoblar s čak 168 pogodaka u Petici u dresovima francuskoga diva Marseillea (151) i bundesligaša Hannovera (17).

Skoblar je jedini hrvatski nogometaš koji je osvojio europsku Zlatnu kopačku, u sezoni 1970./1971., kada je postigao 44 pogotka, što je još uvijek rekordan učinak strijelca u francuskom prvenstvu. Monsieur But ili Gospodin Gol, kako su ga zvali Francuzi, imao je u Marseilleu prosjek od zadivljujućih 0.86 pogodaka po utakmici, što je najbolji učinak jednoga nogometaša u povijesti francuskoga nogometa. Službena stranica Marseillea navodi kako je Skoblar dva puta postigao po četiri pogotka na utakmici, čak osam puta ostvario hat-trickove, a čak 36 puta zabio je dva gola na utakmici!

Iza Skoblara na toj vječnoj ljestvici naših strijelaca u Petici pozicioniran je Davor Šuker sa 129 pogodaka za Sevillu, Real Madrid, Arsenal, West Ham i München 1860.

06 May 2023, Baden-Württemberg, Sinsheim: Soccer: Bundesliga, TSG 1899 Hoffenheim - Eintracht Frankfurt, Matchday 31, PreZero Arena. Hoffenheim's goal scorer Andrej Kramaric (m) celebrates with Hoffenheim's Christoph Baumgartner (l) and Hoffenheim's Munas Dabbur over the penalty goal for 2:0. Photo: Uwe Anspach/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Uwe Anspach/DPA
Foto: Uwe Anspach/DPA

Usto, lucidni Andrej Kramarić ove je subote napravio iskorak prema još jednoj stotki, skorome ulasku u odabrano društvo nogometaša koji su postigli 100 (i više) pogodaka u njemačkoj Bundesligi. Među 53 igrača na tom popisu za sada nema niti jednoga hrvatskoga strijelca. Od 98 pogodaka za Hoffenheim u Bundesligi, 23 ih je postigao iz kaznenih udaraca. Kramarić je i jedini Hrvat s titulom najboljega strijelca u povijesti jednoga bundesligaškoga kluba: svojih 113 pogodaka za Hoffenheim u svim natjecanjima postigao je u 250 nastupa, a pritom je ostvario i čak 49 asistencija!

Andrej Kramarić na Transfermarktu ima vrijednost od devet milijuna eura, a u njegov učinak u dresu hrvatske reprezentacije je 23 pogotka u 83 nastupa.

Hoffenheim je pobjedom nad Eintrachtom ostao na 14. mjestu s 32 boda, te tri kola prije kraja prvenstva još nije osigurao ostanak u 1. Bundesligi. Slijedi mu gostovanje kod Kovačevoga Wolfsburga, pa domaći susret s Union Berlinom, a u posljednjem kolu tući će se kod kuće s davljenikom, Sosinim Stuttgartom.

Top 10 hrvatskih topnika u Petici:

Josip Skoblar 168

Davor Šuker 129

Andrej Kramarić 100

Mario Mandžukić 96

Alen Bokšić 83

Ivan Perišić 81

Ivan Klasnić 76

Ivica Olić 72

Ivan Rakitić 70

Alen Peternac 55

 

 

NAPOMENA: Uz ime igrača naveden je broj pogodaka u nacionalnim prvenstvima. 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije