Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kovačić ostaje u Realu!

Luka: Španjolci nas se ne boje! E, pa ni mi njih!

Modrić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/10
03.06.2016.
u 11:29

– Trebamo biti skromni i ponizni. Ne smijemo se razbacivati velikim izjavama. Definitivno znamo što je cilj, proći skupinu. I da nas krene loše protiv Turske, ostaju nam još dvije utakmice.

Dočekali su ga – tortom. Poljupce i zagrljaje ne brojimo, bilo bi ih preko sto, dvjesto... Potrajalo bi. Organizirali su vatreni navečer Luki Modriću i ‘team–building’, odveli ga i na večeru. On je tu najveća zvijezda, njega se čeka. On je kockasti Cristiano Ronaldo, ili Zlatan Ibrahimović. Frontmen.

– Prihvaćam tu odgovornost, spreman sam podnijeti teret. Ali, ne mogu sve sam... Jedan, koliko god dobar bio, ne može ništa sam riješiti – kaže Luka pa dodaje:

– Trebamo biti skromni i ponizni. Ne smijemo se razbacivati velikim izjavama. Definitivno znamo što je cilj, proći skupinu. I da nas krene loše protiv Turske, ostaju nam još dvije utakmice.

Na stalnoj vezi s Ramosom

Prebacio se, zatim, Modrić i na šalu. Danima se provlači teza kako nikad nismo imali kvalitetniju momčad. Barem, po treninzima. Upitan da to usporediti, vragolasto je uzvratio:

– Eh, ne znam to još. Odmarao sam se i slavio titulu Lige prvaka. Što više vrijeme prolazi, tek postajem svjestan što sam prošle subote u Milanu ostvario. Nije me, dakle, bilo ovih dana u Svetom Martinu i Rovinju, tek idem sad na prvi trening.

Usporediti može situaciju uoči odlaska na SP u Brazil i sada. Je li Modrić danas spremniji?

– Zreliji sam i iskusniji. Usto, prije tog turnira sam bio puno iscrpljeniji, sad pucam od snage, i psihički sam odličan. Ma odrazit će se to na mojoj igri, vidjet ćete na terenu.

Protiv San Marina?

– Ne. Još prije finala Lige prvaka dogovorio sam s izbornikom Čačićem kako ću preskočiti tu utakmicu. Ali, možda se i predomislimo.

S obzirom na dugu sezonu, osjećate li se preopterećeno?

– Ne. Dobar sam. Ovih pet dana od finala Lige prvaka nisam ništa previše radio. Jedino mi nisu jasni oni grčevi te subotnje večeri. Pa mene grč nije uhvatio više od deset godina. Teško je bilo vrijeme te večeri.

Kako dišu Španjolci, stigli ste otamo, jesu li oni ‘nabrijani’ na Euro? Boje li nas se?

– Ne boje nas se. Uostalom, pa ni mi se ne bojimo nikoga. Ali, uvjeren sam da itekako respektiraju Hrvatsku, znaju naše kvalitete i da će im biti izrazito teško ostvariti cilj.

Kako ste se rastali sa Sergiom Ramosom?

– Zaželjeli smo si sreću, a već smo pričali o međusobnom srazu koji nas čeka na Euru. Kako se često čujemo, bit ćemo još puno puta u kontaktu do utakmice – zaključio je Modrić, koji je na pripreme stigao s Mateom Kovačićem.

U subotu protiv San Marina

– I meni čestitate? O, hvala, hvala – veselio se Kovačić, koji je također osvojio Ligu prvaka, ali nije igrao u finalu.

– Bar sam na pripreme došao pun svježine. Teško mi je kad nisam igrao, ali sam pod dojmom i dalje. Bilo je emotivno, radio sam s tim dečkima, bio s njima svaki dan...

Spominje se vaš odlazak iz Reala?

– Moj?! Pa ja imam ugovor još pet godina s Realom. To čak nije ni tema, ostajem tamo.

Vidjeli su vas u Dugom Selu, na malonogometnom turniru. Jeste li igrali?

– Ne... Istina, bio sam tamo dan prije nego što sam došao u Rovinj, s prijateljima, išao ih podržati, jer oni su igrali. Ja sam se čuvao.

Madridski dvojac u Rovinju je, eto, tek prespavao. Sele u Opatiju, a nakon subote i dvoboja sa San Marinom slijedi slobodno. No, u utorak u 10 sati lete s Plesa u Francusku. Protivnike još nisu proučavali, kako bi to Čačić rekao, cilj je zasad bio ‘slijepiti momčad’. A igru će ionako graditi na Modriću. Tek u Francuskoj, kreće pravi finiš, glanc...

>>Birajte najbolju hrvatsku momčad u povijesti Eura!

Komentara 15

Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
12:58 03.06.2016.

Ako se izgubi prva utakmica, realno prolaza nema.

PA
papilon69
12:00 03.06.2016.

Grande Luka, povedi nas do titule!

RI
rikavac
14:34 03.06.2016.

zasto bi nas se bojali spanjolci? Mi non stop pricamo da smo jaki imamo naj jaci vezni red na,svijetu a ispadamo u prvom krugu.,Spanjolci to nemaju pa osvajaju Euro bez,problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije