Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAESTRALNI KAPETAN

Modrić se izjednačio s igračem kojega mnogi smatraju najboljim svih vremena

Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
28.05.2018.
u 20:15

Tako se kapetan hrvatske nogometne reprezentacije po broju naslova u Ligi prvaka izjednačio s možda najvećim nogometašem svih vremena Messijem (i njegovim suigračima iz Barcelone, Iniestom, Xavijem, Piqueom...)

Tko zna hoće li se na našem nebu ikad pojaviti sportska ličnost tako grandioznog opusa, brend takvog iskonskog nogometnog znanja, sportske inteligencije i intuicije, takav tihi, a opet tako autoritativni lider jedne od najuspješnijih momčadi u povijesti nogometa.

Samo šestorica ispred Luke

Zadranin Luka Modrić u svojoj je 33. godini ostvario gotovo nestvaran doseg, četvrti naslov pobjednika Lige prvaka i ušao u odabrano društvo najvećih nogometnih protagonista u povijesti.

Tako se kapetan hrvatske nogometne reprezentacije po broju naslova u Ligi prvaka izjednačio s možda najvećim nogometašem svih vremena Messijem (i njegovim suigračima iz Barcelone, Iniestom, Xavijem, Piqueom...), zatim i s legendarnim Nizozemcem Clarenceom Seedorfom, a ispred Luke ostalo je samo je šest nogometnih velikodostojnika: Di Stefano, Rial, Costacurta, Maldini i Ronaldo s pet, te nedostižni Gento s čak šest naslova europskog prvaka.

Pitali smo jučer u Rovinju Lukina suigrača iz reprezentacije Josipa Pivarića kako je doživio kapetanov uspjeh.

Zadivljen sam – kazao nam je spontano uvijek korektni Pivarić i dodao:

– Maksimalan respekt, ogromno poštovanje prema Modriću. Jednostavno, čast mi je biti u njegovu prisustvu u reprezentaciji, biti suigrač jednoj takvoj igračkoj i ljudskoj veličini. Čestitam mu na svemu što je postigao i uvjeren sam da ovo nije kraj njegovih uspjeha.

Luka Modrić
1/8

Presudila je ozljeda Salaha

Često znamo, možda i prestrogo prema Luki, isticati kako još nije ispunio svoj cilj u dresu reprezentacije. Nedostaje mu velik rezultat na svjetskoj sceni s Vatrenima, kakav su, primjerice, ostvarili naši najveći igrači Prosinečki, Boban, Šuker...

– Siguran sam da će Luka napraviti sve da će dođe do takvog rezultata, ali taj uspjeh o kojemu govorite ne ovisi samo o njemu. Trebat će nam i doza sreće, a i trebat će je i zaslužiti da nam to vrati – dodao je Pivarić, koji će kapetanu moći osobno stisnuti desnicu u srijedu navečer u Rovinju kada bi se Luka, Mateo i Dejan Lovren trebali pojaviti u bazi reprezentacije.

Razgovarali smo s reprezentativcima o velikom finalu u Kijevu. Pivarić žali zbog neugodnih okolnosti koje su zadesile Liverpool.

– Utakmicu su obilježile dvije situacije s Kariusom, i jako mi žao što je tako bilo. Ne zbog toga što sam navijač Liverpoola, nego mi je bilo krivo jer mogu samo pretpostaviti koliko je vrataru Liverpoola bilo teško i kako se osjećao. Žao mi je i što se Salah brzo ozlijedio jer da nije, bilo bi vjerojatno Realu mnogo teže – kazao nam je Pivarić.

Je li Sergio Ramos namjerno izbacio iz igre Salaha?

– Ne mislim da mu je to bila namjera u tom startu, tako se jednostavno dogodilo – dodao je Pivarić hvaleći pritom i svojeg dugogodišnjeg suigrača Dejana Lovrena.

– Mi smo ista generacija, zajedno smo igrali u Dinamu od 14. godine, a potom i u reprezentaciji. Vidio sam kako ga je Kovačić tješio poslije utakmice. Bili su to emotivni trenuci, treba biti sportaš i pružiti potporu prijatelju u takvim trenucima. Bili su na suprotnim stranama, a jedan je morao izgubiti – ističe Pivarić.

Igrača Rijeke Filipa Bradarića najviše se dojmio spektakularni pogodak Garetha Balea, dok je suosjećao s ozlijeđenim Salahom.

– Najgora je bila ta ozljeda Salaha, nakon nje igrači Liverpoola psihički su pali. Karius? Njemu je sigurno najteže, nikome ne bih želio da se dovede u takvu situaciju. Vidjeli smo kako je plakao, tražio oprost od navijača, ali takve stvari se u nogometu događaju. S druge strane, pogodak Balea bio je doista velemajstorski potez zbog kojeg se nogomet i gleda – kaže Bradarić.

Jeste li ikada vidjeli sličan potez uživo?

– Ostalo mi je u sjećanju kada sam na Poljudu kao dječak vidio kako je Deranja škaricama zabio gol protiv Zagreba. Cijeli stadion je ustao i pet minuta mu je pljeskao – kaže Bradarić.

I Soudani je zabio škaricama

Vidjeli ste uživo i Soudanijeve škarice na Rujevici? Nasmijao se Filip...

– To mi bio jedan od težih trenutaka u karijeri. Primili smo pogodak u završnici vrlo važne utakmice za nas, ali sve je na kraju ipak ispalo dobro – prisjeća se Bradarić Rijekina osvajanja naslova prvaka.

Trener vratara u reprezentaciji Marijan Mrmić komentirao je poteze Liverpoolova vratara Kariusa.

– Nikada nisam čudniji gol vidio – kaže Mrmić i dodaje:

– Radilo se očito o pomanjkanju koncentracije i ti pogodci odlučili su veliko finale. Ne mogu shvatiti takvu pogrešku kod prvog pogotka, a kod trećega je trebao napasti loptu, boksati ili odbiti u korner, ne riskirati i pokušati je uhvatiti rukama. Malo je bila lelujava lopta, ali to ga ne opravdava – zaključio je Mrmić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije