Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje u Baselu

Sevilla slavila protiv Lovrenova Liverpoola i treći put zaredom osvojila Europsku ligu

Sevilla
Foto: Reuters/PIXSELL
1/19
18.05.2016.
u 22:38

Španjolski klub potvrdio je dominaciju u ovom natjecanju, osvojio je treći uzastopni trofej, ukupno peti u povijesti. Uz to, sljedeće će sezone zaigrati u Ligi prvaka

Nogometaši Seville u finalu Europske lige pobijedili su Liverpool s 3:1 i treći put zaredom osvojili Europsku ligu. Kraljevi ovog natjecanja u prvom su dijelu gubili, ali su u nastavku susreta odigrali vrhunski i u potpunosti preokrenuli rezultat te zasluženo slavili.

Basel je danas bio središte nogometnog svijeta, u gradu je bilo 40 tisuća navijača (puno više Liverpoolovih) koji su napravili pravu feštu. Ipak, da sve ne protekne mirno, pobrinuli su se uoči samog početka susreta kada je došlo do tučnjave na stadionu, ali se sve brzo primirilo i svi su se mogli posvetiti nogometu.

Emery probudio Sevillu

Redsi su bolje otvorili, u prvom dijelu su dominirali i radili presing, a vratar Seville spašavao je svoju momčad. Najbolje je reagirao u 24. minuti kada je zaustavio Sturridgea koji se našao oči u oči s njim. Sevilla je, pak, najbolju priliku imala u 33. minuti kad je Gameiro pokušao zabiti škaricama, ali pucao je pokraj gola.

Dvije minute poslije erupcija oduševljenja na stadionu, slavili su navijači Liverpoola. Sturridge je primio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora i fenomenalnim udarcem vanjskim dijelom lijeve noge zabio za vodstvo.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Na odmor se tako otišlo s vodstvom redsa, koji su bili bolji, ali u nastavku sasvim drukčija priča. Emery je očito igračima očitao bukvicu u svlačionicu, a na teren poslao 11 lavova! Tek što se krenulo s centra, andaluzijski klub je izjednačio. Mariano je prošao po desnoj strani i ubacio loptu u peterac Liverpoola gdje se našao Gameiro koji sprema loptu u mrežu za 1:1. Nažalost, tu ni Lovren nije najbolje reagirao jer je pustio svog protivnika.

U 64. minuti novi šok za Kloppovu momčad. Vitolo je sjajnim prodorom prošao kroz srednji red Liverpoola, zatim gurnuo Lovrenu loptu kroz noge, nakon čega je naišao Coke te sjajno odmjerenim udarcem sprema loptu u lijevi kut Mignoletova gola. Isti igrač u 70. minuti još je jednom poentirao i tu je priči bio kraj. Postao je Coke treći Španjolac u povijesti koji je postigao dva gola u finalu ovog natjecanja, prije njega to su uspjeli samo Javi Moreno (2001.) i Sebastián Losada (1988.).

"You'll never walk alone", grmjelo je stadionom, Liverpoolovi navijači, bez obzira na rezultat, dali su svojim igračima podršku, ali tužna lica nisu mogli sakriti.

Karta za Ligu prvaka

Španjolski klub potvrdio je dominaciju u ovom natjecanju, osvojio je treći uzastopni trofej, ukupno peti u povijesti. Uz to, sljedeće će sezone zaigrati u Ligi prvaka. Redsi će, pak, još malo pričekati. Ovaj su trofej osvojili davne 2001. godine...

Europska liga, finale:

Liverpool – Sevilla 1:3 (Sturridge 35'/ Gameiro 46', Coke 64', 70')

Komentara 35

KR
kruni
22:16 18.05.2016.

zna Cacic ,stari Lisac !

MC
Monte_Cristo
21:50 18.05.2016.

jel to lovrenu pobjegao njegov igrac?

MC
Monte_Cristo
22:08 18.05.2016.

jel to kod drugog lovrenu kroz noge?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije