Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI HRVATSKE

Loše vijesti za Wales: Najskuplji igrač pod upitnikom, nakon beka otpao i vratar

Premier League - AFC Bournemouth v Nottingham Forest
Foto: Ian Walton/REUTERS
1/4
21.03.2023.
u 16:28

Našoj bi reprezentaciji izostanak nekolicine prvotimaca iz protivničkih redova mogao znatno olakšati ulazak u kvalifikacije za Euro. Tri dana nakon dvoboja na Poljudu, vatreni gostuju u Turskoj...

Reprezentacije Hrvatske i Walesa međusobnim će susretom ući u novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje će se 2026. godine održati u Njemačkoj. Utakmica se igra u subotu na Poljudu od 20.45 - vatreni, dakle, odmah na početku imaju priliku razveseliti svoje navijače. Sigurno će im olakšati i vijesti koje stižu iz velškog stožera, jer gostujući izbornik na raspolaganju zbog ozljeda neće moći računati na sve igrače. 

Naime, u ponedjeljak je otpao Tottenhamov bek Ben Davies, a trener Rob Page sada je saznao kako neće moći računati na vratara Waynea Hennesseyja. No, najgora bi vijest za Wales bila izostanak napadača Brennana Johnsona, koji je pod upitnikom i nije sigurno hoće li konkurirati za dvoboj u Splitu. U njihovoj svlačionici nema vrijednijeg igrača od njega, član Nottigham Foresta prema Transfermarktu vrijedi 30 milijuna eura i jasno je da je Johnson jedan od glavnih džokera momčadi. 

Page ne želi kalkulirati i zbog izostanaka je odlučio pozvati četvoricu novih igrača. Redom su to vratar Tom King (Northampton Town), branič Morgan Fox (Stoke City) te napadači Liam Cullen (Swansea) i Mark Harris (Swansea). Okršaj su jučer najavili izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić i kapetan Walesa Aaron Ramsey, dok su danas isto učinili Josip Juranović i debitant Petar Musa.

20.03.2023., Split - Na stadionu Hrvatski vitezovi odrzan je trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci utakmice kvalifikacija za EURO 2024. koju igraju protiv Walesa. Josip Juranovic Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

- Jedva čekam doći u petak na Poljud, da osjetim tu ljubav. Znamo da će stadion uvijek biti rasprodan kad igra reprezentacija, to je jedna velika obitelj. Okupljamo sve diljem svijeta, nema tu Kohorte, Torcide... Nadam se da ćemo usrećiti sve ljude. Naviknuli smo na brze krilne napadače. Ima ih i u Bundesligi. Morat ćemo kao protiv Brazila, igrati svi skupa - dodao je desni branič njemačkog Union Berlina - rekao je Juranović. 

Musa je prvi put pozvan u reprezentaciju, napadač Benfice nada se debiju. 

- Htio bih se zahvaliti svima. Jako sam sretan što sam ovdje. Veselim se svakom treningu i na meni je da se pokažem. Ne očekujem ništa previše, idem trening po trening. Želim se pokazati izborniku u najboljem svjetlu i vidjeti će kako će se to razvijati dalje. Majka je sretna, zadovoljna i ponosna. Neka ostane među nama što mi je rekla. Put nije bio lagan, ali tu sam gdje jesam i jako sam zadovoljan - kazao je Petar Musa.

Uz Hrvatsku i Wales, skupinu D čine još reprezentacije Turske, Armenija i Latvija. Tri dana nakon otvaranja na Poljudu, Dalićevi izabranici gostuju u Bursi kod Turaka. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije