Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO POČETAK KVALIFIKACIJA

Dalić: Favoriti smo u grupi, o Modriću sve ovisi. Veselimo se Torcidi i ostalima, žao mi je Orše

Split: Konferencija za medije izbornika Dalića
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/10
20.03.2023.
u 11:30

- Hrvatska nikad nije bila jača nego u Rusiji. Ali to više nije to. Ne bježim od toga da imamo kvalitetu. Imamo bolje rezultate na Svjetskom prvenstvu nego na Europskom. Imamo igrače koji dolaze, ali oni ne mogu ništa napraviti bez ovih starijih igrača. Ovo je stvaranje nove generacije koja je napravila velik rezultat - rekao je.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić najavio je početak kvalifikacija hrvatske reprezentacije za Europsko prvenstvo 2026. - susret protiv Walesa (25. ožujka) na Poljudu, kao i dvoboj protiv Turske tri dana kasnije. Vatreni su na SP-u u Kataru osvojili broncu, nakon srebra na Mundijalu u Rusiji. 

- Napravili smo u ovih pet i pol godina mog mandata veličanstvene rezultate. Više od postavljenih ciljeva. Nismo mi ni svjesni što smo sve napravili. Osjećam da imam snage i motiva, zajedno s igračima nastaviti s reprezentacijom. Objektivni smo i naš cilj je plasman na veliko natjecanje.

- Sve drugo je uspjeh. Moramo zadržati dobru atmosferu i pozitivu u reprezentaciji. Pored rezultata moramo slagati i novu reprezentaciju i smjeniti generaciju. Opasna je situacija jer imamo velika očekivanja. Podigli smo letvicu.

Ne bježi od toga da su favoriti u skupini. 

- Krećemo u kvalifikacije. Prvi cilj je plasman. Favoriti smo u skupini. Imamo tu kvalitetu i moramo biti oprezni i koncentrirani. Želimo biti prvi u skupini. Europsko prvenstvo je u Njemačkoj, tako da će biti puno naših navijača. Bio sam kao navijač u Njemačkoj na reprezentaciji, bilo je sjajno.

Split: Konferencija za medije izbornika Dalića
1/5

- Hrvatska nikad nije bila jača nego u Rusiji. Ali to više nije to. Ne bježim od toga da imamo kvalitetu. Imamo bolje rezultate na Svjetskom prvenstvu nego na Europskom. Imamo igrače koji dolaze, ali oni ne mogu ništa napraviti bez ovih starijih igrača. Ovo je stvaranje nove generacije koja je napravila velik rezultat.

Dotaknuo se pojedinih igrača, koji su na raspolaganju, a koji ne. 

Brozović dugo nije igrao, Kovačić je imao problema. Situacija nije najsjajnija, ali uvijek smo to znali rješavati u kvalifikacijama. Danas će doći svi igrači. Ne znamo što će biti s Petkovićem. Ivušić je bolestan. Sutra ću vam moći reći preciznije kad se kompletiramo. Što će biti s Modrićem? O Luki Modriću sve ovisi. Volio bih da bude s nama, no sve je u njegovim rukama.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco - Khalifa International Stadium, Doha, Qatar - December 17, 2022 Croatia's Luka Modric celebrates with his medal on stage as they finish in third place REUTERS/Peter Cziborra Photo: Peter Cziborra/REUTERS
Foto: Peter Cziborra/REUTERS

- Hrvatska nogometna reprezentacija mjesto je okupljanja hrvatskog naroda i tako se ponašamo. Veselimo se da će Torcida doći. Htjeli bismo da dođu Boysi, Kohorta i Armada. Svi su dobrodošli. Dok sam ja tu, težit ćemo da okupljamo sve hrvatske navijače - rekao je Dalić.

Istaknuo je da bi bio zadovoljan sa četiri boda iz dvije utakmice.

- Važno je ne izgubiti utakmicu, pogotovo u Turskoj. Mi idemo na pobjedu u obje utakmice i nećemo kalkulirati, ali reći ću da bi četiri boda bio dobar rezultat. Da pobijedimo Wales i ne izgubimo u Turskoj.

Gareth Bale bio je godinama nosioc Walesa, ali nedavno se oprostio od nogometa. 

- Nema im Balea. Bale nije igrao dobro u klubu, ali je nosio reprezentaciju dugi niz godina i sada se prilagođavaju. Imali smo jako puno problema s njima. Momčad koja će biti kompaktna u bloku, 4-5-1 i čekati naše greške. Imamo sad pet dana vremena pa ćemo se spremiti. Imaju ozljedu Daviesa iz Tottenhama. Morat ćemo se pomučiti.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco - Khalifa International Stadium, Doha, Qatar - December 17, 2022 Croatia's Andrej Kramaric in action with Morocco's Bilal El Khannouss REUTERS/Molly Darlington Photo: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS

Protiv Walesa reprezentacija želi pobjedu

- Mi idemo na pobjedu protiv Walesa, kao i u svakoj utakmici u kojoj Hrvatska igra. Vidjet ćemo, nama je cilj biti prvi u grupi i plasirati se na prvenstvo - ističe. 

- Igrali su Kramarić, Petković i Livaja i na kraju smo bili brončani. Pozvao sam Petra Musu. Mi moramo naći još jednog napadača do Eura. Razmišljamo, gledamo, tražimo. Trebat će nam u Splitu ofanzivan igrač koji će probiti stranu i napraviti razliku. Vlašić ulazi unutra, Majer ulazi unutra - dotaknuo se uz napadača i pitanja krila. 

Pričao je i o Mislavu Oršiću, koji nije dobio priliku u Southamptonu od odlaska iz Dinama u zimskom prijelaznom roku. 

- Žao mi je zbog Orše. Dao je puno za reprezentaciju. Nije sad u formi, ali želim mu dati podršku u reprezentaciju. Ako ne bude konstantno igrao u klubu, nažalost neće moći ni u reprezentaciji. Nadam se da hoće - zaključio je. 

Komentara 2

ZA
zagi101
11:24 20.03.2023.

Daliću budeš požalio zbog Torcide

DC
DC
11:52 20.03.2023.

Daliceve presice su pravo mucenje ali dok su rezultati tu sve je u redu. Orsica nije stavljao ni kad je bio u top formi tako ga na slijedecem okupljanju sigurno nece biti, jer tesko je igrati u kontinuitetu u konfuznom Southamptonu. Steta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije