Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AARON RAMSEY

Kapetan Walesa najavio Hrvatsku: 'Nadajmo se kako možemo ispisati svoju povijest'

Aaron Ramsey Press Conference
Foto: Matthew Childs/REUTERS
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.03.2023.
u 16:00

Gareth Bale se umirovio, a njegovu ulogu lidera preuzeo je Ramsey. Od SP-a su se od reprezentacije oprostila još trojica igrača pa se nadaju da će iskočiti koje mlado lice.

Prvi suparnik hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2024. bit će Wales kojega će vatreni ugotiti u subotu u Splitu. Wales je nastupio na posljednja dva Eura, a bio je i sudionik lanjskog Svjetskog prvenstva u Kataru, no u toj je reprezentaciji došlo do smjene generacija. Tako se od daljnjeg nastupa za reprezentaciju oprostio i donedavni kapetan Gareth Bale, a njegovu ulogu preuzeo je Aaron Ramsey.

- Nema im Balea. Bale nije igrao dobro u klubu, ali je nosio reprezentaciju dugi niz godina i sada se prilagođavaju. Imali smo jako puno problema s njima. Momčad koja će biti kompaktna u bloku, 4-5-1 i čekati naše greške. Imamo sad pet dana vremena pa ćemo se spremiti. Imaju ozljedu Daviesa iz Tottenhama. Morat ćemo se pomučiti - rekao je o Baleu naš izbornik Zlatko Dalić na današnjoj konferenciji za medije

Osim Balea, od reprezentacije su se nakon SP-a oprostili i Chris Gunter, Joe Allen te Jonny Williams.

- Gareth, Joe, Jonny i Gunts su tijekom prošlih godina bili među najvažnijim igračima reprezentacije i zauvijek će biti dijelom povijesti Walesa. No, nogomet se stalno mijenja i sada dolaze prilike za mlađe igrače da pokažu za što su sposobni. Nadajmo se kako možemo ispisati svoju povijest - najavio je Ramsey prije susreta u Splitu.

Soccer Football - Wales - Aaron Ramsey Press Conference - The Vale Resort, Hensol, Wales, Britain - March 20, 2023 Wales' Aaron Ramsey during the press conference after being announced as the new captain Action Images via Reuters/Matthew Childs Photo: Matthew Childs/REUTERS
Foto: Matthew Childs/REUTERS

- Mi idemo na pobjedu protiv Walesa, kao i u svakoj utakmici u kojoj Hrvatska igra. Vidjet ćemo, nama je cilj biti prvi u grupi i plasirati se na prvenstvo - istaknuo je Dalić. 

Uz Hrvatsku i Wales, u skupini D su još Turska, Latvija i Armenija, a plasman na Euro u Njemačkoj izborit će dvije najbolje plasirane reprezentacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije